Stafetter

Tiomila-eventyret endte med sur disk for førstelaget

Tiomila 2023 ble dessverre en real nedtur både for laget og for det spente publikummet foran skjermene her hjemme – laget ble disket etter å ha vært i ferd med å klatre seg inn i topp 70.

Optimismen etter sterke resultater i vår og god generalprøve for deler av laget i 15-stafetten var avløst av en smule usikkerhet ettersom flere av nøkkelmennene på laget har vært plaget med sykdom den siste uka.

Vi hjemmesynserne avventer rapporten fra de som var til stede i Skellefteå, men på TV-skjermene kunne man konstatere at Oppsal 1 sleit med å komme seg langt nok fram i feltet, og ti minutter bak etter to etapper var et stykke bak skjema.

Likevel store pluss til spesielt debutantene Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen, som leverte gode etapper. Det samme gjorde en annen debutant på 17, Sigurd Hobøl på andrelaget. Spesielt Sondre fikk kjenne på tio-farta da han ble sendt ut på tredje etappe sammen med fjorårstoerne OK Ravinen, som hadde kommet skjevere ut enn de ønsket seg. Sondre løp flott og tapte bare i underkant av to minutter til teten på sin etappe.

Men dessverre ble det altså DSQ i kolonnen denne gang, selvsagt et sjokk for alle som gikk til sengs under långa natten og hadde vekkerklokka stilt inn på svært tidlig morgen for å nyte opphentingen på siste etappe. Andrelaget/mikslaget var forsterket av løpere fra Fredrikstad og Bækkelaget, men dessverre ikke nok til å komme til mål.

Resultater

Dermed er det ikke annet å gjøre enn å finpusse kontorarbeidet og formen og satse på en skikkelig revansje i Jukola!