15-stafetten: Fjerdeplass etter fin fight helt inn

Oppsals førstelag leverte en solid innsats i 15-stafetten, men måtte se pallen glippe helt på slutten etter å ha kjempet om topp-plasseringene hele veien i en stafett hvor det vekslet i teten hele veien.

Det var skikkelig gøy å være på den “andre siden” av 15-stafetten, og det er rett og slett ingen tvil om at det er en briljant konsept hvor hele klubben er viktig for sluttresultatet. Lillomarka “lånte” stafetten ettersom vi jo arrangerer O-festivalen i juni, og med litt støtte fra Sindre Fjogstad i sekretariatet og Bent Erik Skaug som kontrollør leverte de et bortimot prikkfritt arrangement.

UK hadde tatt ut to lag, og det var ingen tvil om at førstelaget ville ha kapasitet til å kjempe helt i toppen, selv med et par forfall – det kommer jo en ikke ubetydelig stafett neste helg også…

På andrelaget var ungdommer prioritert foran veteraner, slik at det var to veldig spennende lag, med blanding av rutine og pågangsmot.

Etter en peptalk med streng gjennomgang av hva som er ekstra viktig på stafett braket det løs etter ganske kjent, men litt justert oppskrift:

Tina Kalleson leverte knallsterkt på første etappe, og var med helt framme i teten. Men som mange vet, i 15-stafetten nytter det ikke med bare en – alle tre løperne i parallellen må være langt framme, og jubelen steg på stadion da Ingvild Maalen-Johansen og Thor Mella suste samlet inn, og Oppsal 1 var på tredjeplass etter første etappe, bare 1.23 bak ledende Nydalen 1. Tyrving 1 var nummer to og Halden nummer 4. Det var svært jevnt på første etappe, de ti første lagene hadde sine tre løpere i mål innenfor fire minutter.

Andrelaget hadde tre stafett-debutanter med Mari Våland Almås, Josefine Steen-Utheim og Oscar K. Enggrav, og de leverte imponerende, lot seg ikke stresse og kom trygt gjennom etappen alle tre.

På den korte andreetappen blir det gjerne forskjeller – så også i dag. Nydalens trio fikk en luke på to minutter til Halden 1 og fem minutter til Halden 2. Deretter var det tett som hagl. Oppsal 1 med Tuva Berger Gjelstad, Julia Brox Rayamajhi og Ane Risstad Sundnes var ni minutter bak teten på sjuendeplass. Mens andrelaget med Ingeborg Røhjell, Ingeborg Lundtveit Eie og Marte Krohn Mørland fortsatte med trygg stafettløping.

På tredje etappe startet Oppsal 1 opphentingen. Sondre Olaussen løp forbi nesten hele feltet, og Oskar Mella og Per-Ivar Nikolaisen fulgte strålende opp. Avstanden til Halden 1, som hadde overtatt ledelsen, var nå bare to og et halvt minutt – og Nydalen 1 på andreplass bare 15 sekunder foran! Og andrelaget? Fjellstøtt av Eskil Hobøl og Arne og Eskil Olaussen – og opp på 17. plass!

Fjerdeetappen var den siste med tre parallelle løpere. Her er det spesielt viktig å samle laget, noe Vegard Jarvis Westergård gjorde spesielt tydelig da han snudde etter å ha stemplet på siste post. Oppsal-fansen fryktet at bergenseren hadde fått solstikk i varmen, men det viste seg at han bare ventet på Olai Stensland Lillevold og Konstantin Kunckel. Det ser jo mye stiligere ut når løperne kommer som et blåhvitt tog! Likevel, det var stadig Halden 1 i tet, to minutter foran Nydalen 1, med Oppsal 1 og Tyrving 1 sammen fire minutter bak. Øvrige lag var nå helt ute av tetkampen. Andrelaget fortsatte med fin løping, nå med Vigdis Hobøl, Marius Aamodt og Eivind Vågsnes.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Nydalen tok raskt kommandoen på 13.etappe – Anne Margrethe Hausken Nordberg løp inn Halden, som imidlertid beit seg fast på siste halvdel av etappen. Ingeborg Roll Mosland løp en sterk etappe og vekslet 3.30 bak Nydalen, mens Tyrving hadde øyekontakt med Oppsal. Mari Kalleson løp andrelaget opp på 16.plass.

På den nest siste etappen fikk Halden luke til meldepost. Der ble Christoffer Ånensen meldt rett i ryggen på Nydalen, men så fikk han dessverre en bom mot arenapassering, og klarte ikke å tette den luka igjen. Han vekslet 10.07 bak ledende Halden, men det var bare fire minutter opp til kampen om andreplass. Katrine Bjordal Veggan holdt andrelaget inne i topp 20.

Siste etappe var stafettens lengste – og Halden stilte med Håvard Wedege, som representerte Norge i verdenscupen i Østfold. Han hadde ingen problemer med å øke avstanden til løperne bak. Tyrving rykket fra Nydalen og tok en like klar andreplass, mens Ola Marius Pedersen tok inn to minutter på Nydalen, men det var altså ikke nok. Likevel – en flott fjerdeplass til Oppsal 1! Sigurd Hobøl avsluttet for Oppsal 2 og sikret en fin 21.plass i mål.

Resultatene

Det ble i det hele tatt en flott stafett-dag på Linderud. Det var fint å kjenne stafett-stemningen på arenaen, det summet av forventning og spenning i alle leire, og ikke minst var lagfølelsen nærmest til å ta og føle på hos klubbene som deltok.

Og vi minner igjen om at det i oktober kommer enda en stafett hvor alle løperne i klubben bidrar! Forhåpentligvis ga dette så mye mersmak at påmeldingene til 25-manna nå raser inn!

Tenk så kult det hadde vært å dra til Stockholm med fire lag siste helg i høstferien! Det er nesten 40 påmeldte allerede – men da trenger vi minst 100! Meld dere på!