Se Oppsals lagoppstillinger i Tiomila 2023 – alle fire lag

UK har jobbet; tenkt og spekulert, og tatt ut to damelag og to herrelag til Tiomila 2023! Resultatet ser definitivt imponerende ut – og at den eksterne interessen for hva klubben fra Oslo øst stiller med i tidenes nordligste Tiomila i Skellefteå om halvannen uke er stor kan vi konstatere uten å nøle. Presentasjonsvideoen er sett over 300 ganger på instagram på noen få timer.

Du kan se videoen her!

På grunn av lang reisevei til Skellefteå, samt at stafettene er lagt til langhelgen rundt 17.mai og Kristi Himmelfartsdag, blir det ikke ungdomslag i år. Ungdommene får i stedet en klubbtur senere i år som plaster på såret. Også dame- og herrelagene har fått noen forfall bl.a på grunn av usikkerhet rundt eksamener for spesielt videregående-elever i rundt datoen for konkurransene.

De to lagene i Damkavlen er likevel sterke. Førstelagets lagoppstilling er Tonje Vassend og Ingvild Maalen-Johansen på de to første etappene, Ingeborg Roll Mosland på den lange tredjeetappen før Marie Hammer Iversen og Tina Kalleson avslutter. Andrelaget har et meget spennende navn på første etappe, låneløper Anna Taksdal fra Ganddal er en av Norges aller beste juniorer, vant NM natt tidligere denne måneden, leder norgescupen sammenlagt og var på laget som tok bronse i EYOC i fjor sammen med bl.a Ingeborg. Vi har tro på at Anna kan bidra til at andrelaget får en flying start på stafetten, og da blir det veldig gøy for Vigdis Hobøl, Synne Utseth Bøhlerengen og Mari Kalleson på de neste etappene. Avslutter blir Sara Bråten, og da forstår dere at vi skal til løperbanken for den siste etappen. Uansett to meget sterke lag!

Herrelagene er ikke mindre spennende!

Førstelaget har Olai Stensland Lillevold og Håkon Raadal Bjørlo på de to første etappene, før brødrene Sondre og Ask Olaussen tar seg av hhv den korte nattetappen og långa natten. Deretter skal Christoffer Ånensen, Konstantin Kunckel, Erik Persson, Ola Marius Pedersen og Ludvig Rødnes sørge for at Vegard Jarvis Westergård er i best mulig posisjon før ankeretappen. Dette ser umiddelbart ut til å være det beste mannskapet Oppsal har sendt på mange år, og det må være lov å ha store forventninger til at laget skal være med og sette farge på stafetten!

Andrelaget ser også solid ut, med en blanding av ungdom og rutine: Oskar Mella, Marius Aamodt, Thor Mella, Serhii Kiziiov, Sigurd Hobøl og Bent Erik Skaug tar de seks første etappene – så fortsetter Hauk Aasen, Skule Ruud, Mario Holtet og Harald Løkka. Selvsagt skulle vi ønsket at vi kunne sluppet løperbanken, vi har jo nok løpere til det i klubben, men som nevnt – reiseveien og ikke minst ukurant tidspunkt for mange har gjort at det ble slik. Uansett har sportslig leder store forhåpninger:

-Topp 50 er et naturlig mål i begge stafettene, sier Anders Emilsson – men legger til at det viktigste i denne fasen av klubbens toppsatsing er å tenke utvikling. Med andre ord at det fokuseres på trygg stafettløping og at flest mulig samler seg gode erfaringer fra de store stafettene. Med solid fokus på arbeidsoppgavene og gode stafett-rutiner hos alle løperne vil resultatene også komme.

Tiomilahelgen er 18.-21.mai, og starter allerede torsdag med individuelle konkurranser i Swedish League. Både dame- og herrestafetten kan følges på IOFs nettspiller. Det koster et par hundre kroner for hele sesongen, en god deal som også inkluderer TV-sendinger fra Jukola, VM, verdenscuprundene og Finnish Relay League!