V-cup og Lørdagskjappen: nest største klubb

Løper på start i verdenscup, norgescupseier, ulv i innløpet og nest flest deltagere av alle klubber på Lørdagskjappen – Oppsal satte absolutt farge på løpet i dag!

Hele 65 Oppsal-løpere stilte til start i Lørdagskjappen, og med det var vi nest største klubb sammen med Fredrikstad. (Nydalen er stadig størst og eneste klubb med over 100 startende). Målet var jo å mønstre mange og farge arenaen hvit og blå under verdenscupløpene – pluss å framsnakke O-festivalen til så mange som mulig. Denne lørdagen var det ekstra fokus på å reklamere for Lagkonkurransen, og selveste Østmarkaulven suste gjennom innløpet til forfjamsede verdenscupløpere.

Før verdenscupen var det publikumsløp – med Norgescup. Ingeborg Roll Mosland var tilbake på topp og delte seieren i D17-18 med Sigrid Schmitt Gran fra Halden. Det var svært jevnt, fredagens gullvinner i natt-NM Anna Taksdal var tre sekunder bak.

Ingeborg etter målgang (foto: NOF)

Kjell Winther sørget også for pallplass med andreplass i H75, mens Ingvild Maalen-Johansen hadde tredje beste tid i Åpen AK.

Alle resultater

I verdenscupløpet var det store forventninger til Vegard Jarvis Westergård etter den sterke  25.plassen på langdistansen.
Det var ekstremt jevnt på mellomdistansen, og det var nok definitivt ingen fordel å ha så tidlig startnummer som Vegard hadde (nr 50). Han løp et solid løp, var nummer to da han løp i mål til stor jubel fra Oppsal-gjengen og var tilslutt 5.47 bak Kasper Fosser – og at det da blir 50.plass sier litt om hvor tett det var. Søndag løper Vegard stafett for Canada, mens over 30 Oppsal-løpere stiller i publikumsløpet Smaaleneneløpet.

Vegard på forstart