Junior og seniorKonkurranse

NM natt: Håkon tok knallsterk NM-bronse

Håkon Raadal Bjørlo tok en herlig bronsemedalje i H21 i natt-NM fredag kveld. Det var fellesstart med gafling for alle klasser, og både Håkon og Olai Stensland Lillevold hang med i tetkampen hele veien. Startfeltet talte over seksti løpere, og selv om ni-ti av de beste norske løperne er opptatt med verdenscup var det høy fart – det er tydelig at mange klubber spisser tio-formen.
Løypa hadde arenapassering og gjennomtenkt gafling, slik at det var mulig å holde oversikt både på arena og foran PC-en. Hele feltet var utstyrt med gps, og noen og enhver satte nok tacorestene i halsen da gruppa med Håkon og Olai bommet ut fra siste gaflingspost. Men Håkon oppdaget feilen og var den eneste fra som gafling som ikke ble trukket ut på bommen. Istedet stemplet han ca 15 sekunder foran den andre gaflingsklynga, og ble jaget av en stor flokk de siste strekkene.

På natta er det lettere å løpe i felt, og på vei mot nest siste post hentet feltet inn Håkon. Han klarte likevel å svare, og spurtet inn til tredjeplass, fem sekunder bak Nils Christian Hellerud fra arrangørklubben og sekundet bak NTNUIs Oskar Størmer.
Olai ble nummer 12 og fikk dermed også premie.

Premie ble det også til Christoffer Ånensen, han ble nummer 14 i H17-18.

Tonje Vassend ble nummer 12 i D21, 25 sekunder fra premie. Her løp forøvrig Oppsals skiorienterer Ane Sofie Krogh et solid løp og tok sjetteplass i NTNUI-drakt.

Alle resultater

Hovedbildet: De tre beste i H21, Håkon (bronse), Niels Christian Hellerud (gull) og Oskar Størmer (sølv). Foto: Halden SK