KlubbenKonkurranse

OCC 3: sprint i snø og slaps, ingen sure miner

Man skulle kanskje trodd at snøværet som lavet ned over østlandsområdet tirsdag ville gitt o-sesongen et realt tilbakeslag og skremt byens orienteringsløpere til å holde seg hjemme. Men sånn er vi ikke: det var ikke noe backlash å spore da Oppsal arrangerte årets tredje runde av Oslo City Cup.

Vi kunne jo hatt mer flaks med været. Kontrasten til forrige ukes runde på Ekeberg der kortbukser og solkrem virket å være standardutstyr for de aller fleste, kunne knapt vært større. Riktignok hadde det sluttet å snø da klokka nærmet seg første start, men det hadde like fullt kommet nærmere 10 cm våt snø og slaps i løpsområdet, noe som selvsagt ga arrangørstaben noen ekstra utfordringer.
Ask Olaussen og Vegard Jarvis Westergård hadde lagt løyper som innbød til stor fart mellom blokkene på vårt helt nye sprintkart på Tveita. At snøen gjorde terrenget såpeglatt, spesielt på gress-slettene fikk spesielt deltagere som valgte asfaltfottøy merke.
Uansett var det 465 deltagere som trosset vær og føreforhold for å styrke posisjonene sine før cupens avsluttende jaktstart – av dem var hele 65 fra Oppsal. Nok en gang hadde bare Nydalen flere deltagere.

Det ble ingen klasseseiere på hjemmebane, litt hyggelig vertskap skal man jo være, men pallplasser til Dagrun Brox Rayamahji (nr 2, D40), Ingeborg Roll Mosland (nr 3, D17), Alexandra Bartoszko (nr 3, Åpen AK), Nils Nikolaisen (nr 3, H11-12) og Kjell Winther (nr 3, H70). Det er flott å se at vi har løpere over hele resultatlista og i hele aldersspennet – det skal vi være stolte av, det er et sunnhetstegn å ha en klubb hvor det er plass til både de som satser for å bli aller best, de som løper for å trene/ha det gøy og de som gjør sine første forsøk i o-løypa!

Alle resultater

Arrangementet gikk smertefritt tross utfordringene værgudene ga oss, og ikke minst var det betryggende at tidtagerteamet fikk en fin gjennomkjøring før O-festivalsprinten!

Snorre hadde tenkt å lage en solfylt reklamefilm for O-festivalen. Det gikk naturlig nok skeis… Men i stedet ble det mange flotte bilder! (Og ser du godt etter oppdager du noen verdensstjerner fra vinteridrett også)

Denne bildekrusellen krever javaskript.