Pallplasser i England

I påsken var en liten Oppsaldelegasjon på de tradisjonsrike JK (Jan Kjellström International Festival of Orienteering) i England. Løpene ble arrangert litt nord for Manchester i nord-vest. Det var familien Kalleson/Nilsen og Ola Marius Pedersen som stilte fra Oppsal.

Utsnitt av langdistanseløypa i M35 og Ola Marius sitt veivalg (klikk for større versjon).

Første JK ble arrangert i 1967 til minne om den svenske o-løperen, Jan Kjellstrøm, som spilte en viktig rolle i utviklingen av orientering i Storbritannia.

Sammenlagt gjorde Mari Kalleson det best, med seier i W18L (etter to etappeseire), mens Ola Nilsen ble nummer to i H50S. I H35 løp Ola Marius inn til andreplass på den avsluttende langdistansen. Samme plassering fikk Elin i W50S.

Tina har sendt en liten rapport:

 

Utsnitt av langdistanseløypa i M35 og Ola Marius sitt veivalg (klikk for større versjon).

En ting som er spesielt på o-løp i England er at det er obligatorisk å løpe med fløyte på skogsløp.

Vi ble forhåndsvarslet om dette av Petter Fure, så Ola rakk å 3D-printe diverse fløyter. (Men vi gikk oss ikke bort, og fikk heldigvis ikke bruk for fløytene.) Legg merke til at man hører på SIAC-pinnene (touch-free) på mange av bildene, siden de piper når man stempler. Vi var veldig heldige med været (opptil 14 grader og sol, og ikke en snøflekk i sikte). Terrenget var fint og krevende, og vekslet fra helt åpen fjellbeitemark via halvåpen løvskog til krevende og bratt skråli med kristtornbusker.

Resultater finnes her.

Noen bilder tatt av arrangøren og familien Kalleson.

Fotograf: Wendy Carlyle.
Fotograf: Wendy Carlyle.
Fotograf: Wendy Carlyle.
Fotograf: Tina Kalleson.
Fotograf: Tina Kalleson.
Fotograf: Tina Kalleson.
Fotograf: Elin Kalleson.
Fotograf: Elin Kalleson.