NM-BRONSE til Ingeborg – og tre i topp 20 i H21

Ingeborg Roll Mosland tok en ny NM-medalje med en sterk tredjeplass på mellomdistansen.

Løypene ved Solli satte både løpsteknikk og orienteringsteknikk på prøve, og de færreste gikk helt feilfritt gjennom konkurransen.

Til post 6 skaffer Gløersen (gråblå) og Götsch Iversen (rosa) seg luke til resten av feltet. Ingeborg har samme inngang som BUL Tromsø-løperen, men lå nær streken på første del av feltet og får en mer kronglete vei, mens Götsch Iversen løp rett sørvest mot stien

Ingeborg lå nede på sjuendeplass på meldepost, men avslutningen hennes var bare slått av norgesmester Mathea Gløersen fra OTO, og dermed holdt det til bronse. Elisa Götsch Iversen fra BUL-Tromsø tok sølvmedaljen. Disse tre har fordelt årets NM-titler i D17-18 mellom seg: Ingeborg vant knockoutsprint og langdistanse, Gløersen vant sprint og mellomdistanse, mens Götsch Iversen vant ultralang.

Ane Hustvedt ble nummer 18, Katrine Bjordal Veggan nummer 23 og Tale Nordby Hvenekilde nummer 48.

Tina Kalleson leverte et solid løp i D19-20 og var med i diskusjonen om fjerdeplass, men hadde ikke marginene på sin side mot slutten og ble nummer 8. Her var de tre medaljevinnerne Kristin Melby Jacobsen (Lardal), Oda Scheele og Pia Young Vik (begge Nydalen) i en klasse for seg.

I H17-18 hadde Oppsal to mann på start, Ask Olaussen og Sigurd Rødnes. Begge manglet litt på å matche de raskeste i dag, og endte som nummer 18 og 29. Phillip Lehmann Romøren (Fossum) tok gullet foran Alfred Bjørnerød (Moss) og Nils Anders Niklasson (Nydalen).

Fire av Oppsals seniorer var klare for A-finaler etter fredagens kvalifisering. Ingvild Maalen-Johansen var eneste løper i D21, og gjorde en bra konkurranse med 35.plass – forøvrig plassen bak Ane Sofie Krogh (som løper for NTNUI, men konkurrerer for Oppsal i skiorientering). Andrine Benjaminsen tok sitt andre gull under NM-uka, foran Marie Olaussen og Tone Bergerud Lye.

Tre mann på premieplass!

I H21 kunne et lite blikk på startlista garantere at dette ville bli et heftig løp. Og TRE Oppsal-løpere i A-finalen, like mange som f.eks Halden og Bækkelaget.

Vår trio viste kjapt at det ikke bare var kvantitet, det var kvalitet i mengder også. Olai Stensland Lillevold og Håkon Raadal Bjørlo startet som nummer 18 og 19, og var med på å sette standarden tidlig.

Landslagsløpere som Lukas Liland og Håvard Sandstad Eidsmo måtte strekke våpen, før NTNUIs Eirik Langedal Breivik klinket til og satte bestetid på alle passeringer.

Vegard Jarvis Westergård startet sent etter den knallsterke kvalifiseringen fredag, og det ble enda tydeligere at Langedal Breivik hadde levert et toppløp. Vegard gikk på en miss som kostet 40-45 sekunder og sklei litt ned på lista. Heller ikke verdensmester og favoritt Kasper Harlem Fosser klarte å tukte langedal Breivik, han kom 20 sekunder for sent.

Bronsen gikk til landslagstrener Anders Nordberg, utvilsomt en prestisjeseier som gir ham lov til å heve stemmen mot landslagsløperne.

Oppsal hadde en enorm laginnsats: Håkon ble nummer 13, Vegard nummer 17 og Olai nummer 19 – tre knallsterke prestasjoner i et tøft felt. Uten å bli for surmaget tipper vi også at et par-tre løpere høyt oppe på lista MULIGENS kan ha dratt litt nytte av raskere løpere som startet lenger bak.

I B-finalen fikk Ludvig Rødnes 46.plass, men først og fremst en fin gjennomkjøring før morgendagens stafett! Møt opp på arena, folkens – det kan bli veldig moro!