Junior og seniorKonkurranse

NM mellomdistanse: fire av fem seniorer videre til finalen

Det ble nesten full klaff for Oppsals seniorer i kvalifiseringen: fire av fem løpere er klare for mellomdistansefinalene lørdag.

I både H21 og D21 var løperne fordelt i fire heat, hvor de tolv beste i hvert heat gikk videre til finalen.

Landslagsløper Andrine Benjaminsen i fight med Ane og Ingvild på meldepost!

Ingvild Maalen-Johansen var Oppsals eneste D21-løper på start, og hun klarte “cuten” med god margin på tross av litt tidstap mot slutten av løypa. Ingvild falt fra åttendeplass på meldepost til tiendeplass i mål, men hadde trygg margin nedover på lista i heatet med tre landslagsløpere. Victoria Hæstad Bjørnstad tok heatseieren og var 6.45 foran Ingvild. Ane Sofie Krogh, som vi for tiden “låner ut” til NTNUI, ble nummer seks i heatet.

De tre andre heatene ble vunnet av NTNUIs sterke finske løper Anu Tuomisto, fjorårsvinner Marie Olaussen og superveteran Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Oppsals fire løpere i H21 var plassert i hvert sitt heat. Vegard Jarvis Westergård imponerte stort i heat 1, hvor han tok andreplassen, bare sekundet bak Ulf Forseth Indgaard. Vegard var halvminuttet foran gårsdagens norgesmester på langdistansen Lukas Liland og minuttet foran fjerdemann fra VM-sprinten i juli, Håvard Sandstad Eidsmo. Sterke løpere som Oskar Spets Storhov (på OK Linnes vinnerlag i Tiomila) og Elias Jonsson (ankermann på NTNUIs Jukola-lag) ble slått ut. Samme skjebne fikk dessverre Are Wigaard, en annen av våre utlånte.

I heat 2 ble det en trygg niendeplass til Olai Stensland Lillevold, som gikk videre med over 50 sekunders margin. Anders Vestøl, NTNUI vant heatet. I heat 3 tok Håkon Raadal Bjørlo åttendeplassen, 3.04 bak NTNUIs svenske Emil Granqvist, som sammen med Kasper Harlem Fosser på sekundet bak var i en klasse for seg i dette heatet. I det siste heatet fikk Ludvig Rødnes dessverre bommer både på 2. og 4.post, og da ble det for tungt å hente inn for Ludvig, som dermed kan spare krefter til stafetten søndag. Gaute Steiwer vant heat 4.

Juniorene løper ikke kvalifisering – Oppsal stiller med sju løpere i juniorklassene i tillegg til de fire seniorene som kom gjennom nåløyet.