EM stafett: Vegard i heftig fight på siste etappe

Vegard Jarvis Westergård fikk virkelig kjenne på nivået i den ypperste verdenseliten da han løp ut på siste etappe sammen med svenskenes største stjerne Gustav Bergman og en rekke andre toppløpere i EM-stafetten. Vegard løp siste etappe for et svensk/kanadisk blandingslag med Simon Imark og Jens Rönnols på de to første etappene, og svenskene sendte ham ut fire minutter bak Eskil Kinneberg og Norge som ledet.

Begge konkurransefoto: Aldos Toome/arrangør

Det var et stort felt som jaget Kinneberg, Sverige 2 (Emil Svensk), Sverige 3 (Max Peter Bejmer) og Sveits 1 (Matthias Kyburz), og de dundret rett ut i to tricky poster i mellomgrønt område på kartet. Vegard holdt plassen i topp ti til godt over halvveis på den siste etappen, men gikk på en fire minutters bom mot slutten og falt ned til 16. plass. Det kunne se ut som om Vegard gjorde omtrent nøyaktig samme bom som Storbritannia og Bækkelagets Ralph Street serverte på første etappe.

Men Vegard bet seg fast i klynga som hentet ham inn og slo Tyskland og Nydalens Bojan Blumenstein i spurten – det var viktig!

Norge (Magne Dæhli, Kasper Fosser, Eskil Kinneberg) vant stafetten foran Sverige 3 og Sveits. I kvinneklassen tok Sverige en overlegen seier foran Tsjekkia og Norges 1.lag med Ane Dyrkorn, Marie Olaussen og Andrine Benjaminsen.

 

Vegard (mix-5) er avgårde, Gustav Bergman jager bak (skjermdump)
Bommen som kostet en del plasseringer: Vegard var jevnt med Polen og 2.30 foran klynga med Finland 3 på post 13.