13-16Konkurranse

HL-BRONSE: Sondre på pallen etter gnistrende avslutning

En forrykende avslutning sikret bronsemedalje for Sondre Olaussen på sprinten i Hovedløpet – gratulerer!

Igjen viste det seg at 2006-årgangen er en av de sterkeste og jevneste i landet – akkurat som i Levanger i fjor ble samtlige medaljevinnere byttet ut fra langdistanse til sprint. Jonas Fenne Ingierd fra Bækkelaget vant 44 sekunder foran Byåsens Vebjørn Bergh-Hansen. Sondre gjorde et ikke optimalt veivalg til post 2, tapte over tjue sekunder til de raskeste og lå nede på 18.plass der, men løp seg oppover hele veien. Han var fire sekunder fra sølvet, mens gårsdagens vinner Emil Husebye Aamodt fulgte to sekunder bak.

Det ble levert mye god sprint fra Oppsals løpere, med så vidt vi kan se seks premieplasser!

Eivind Vågsnes ble nummer 8 i H14 og kan dermed notere seg for topp 10 begge dager. I sammeklasse ble Eskil Olaussen nummer 28. I H15 ble det 31.plass til Vinjar Tveito. I H16 hadde vi fem løpere med: Sondre er nevnt, men her var det også fine løp fra Christoffer Ånensen (8.pl), Aksel Nikolai Aubert (17. pl), Sigurd Hobøl (nr 20) og Gabriel Solem (nr 59). I D14 ble Ingeborg Lundtveit Eie nr 37, I D15 ble Synne Syversen Gihle nr 11 og Tuva Berger Gjelstad nr 17 og i D16 ble Mari Kalleson nr 15 og Synne Utseth Bøhlerengen nr 32. Oppsal var igjen tredje største klubb med 14 startende, etter Nydalen (23) og arrangørklubben Sandnes (15)!