HL-SØLV! Christoffer med knallsterkt løp i uvant terreng

Vi gratulerer Christoffer Ånensen med en herlig sølvmedalje i H16 etter et kjempeløp fra tidlig startnummer!

Det var et krevende og for østlendingene svært uvant terreng som møtte løperne på landistansen ved Kubbetjønn i Sandnes, men Christoffer taklet skrålier, vegetasjon, steiner og fjell like bra som han taklet det diffuse terrenget i Uppsala tidligere i sommer. Han var nummer ni på første passering, nummer fire halvveis og nummer to fra 4,5 km og utover. I mål var det kun Fredrikstads Emil Husebye Aamodt som var raskere. Han var 1.45 foran Christoffer, mens arrangørklubbens Jone Valdal kom to sekunder for sent til å stjele sølvmedaljen.

Christoffers veivalg. Det er imponerende at han behersker rogalandsterrenget like bra som det diffuse terrenget i Uppsala!

Aksel Nikolai Aubert fulgte opp med en flott niendeplass i samme klasse, mens Sondre Olaussen hadde en flott start og var nummer to på første passering, men fikk en bom før halvveis og endte på 22.plass. Sigurd Hobøl ble nummer 24 og Gabriel Solem nummer 54 i H16, som var den største klassen i årets HL.

Eivind Vågsnes ble best av Oppsals tre løpere i H14, med en flott niendeplass etter et jevnt løp. I H14 ble det klar hjemmeseier til arrangørklubbens Trygve Skumlien Myrland. Eskil Hobøl ble nummer 32 og Eskil Olaussen nummer 34 i hovedløpsdebutene.

I D15 ble det 16.plass til Synne Syversen Gihle og 22.plass for Tuva Berger Gjelstad. I D16 ble Mari Kalleson nummer 19 og Synne Utseth Bøhlerengen nummer 23. I denne klassen var diskprosenten høy, men våre to holdt hodet kaldt.

Det er også flott at vi har med løpere i C-klassen – Ingeborg Lundtveit Eie ble nummer fire i D14-16C, etter å ha jobbet seg kjempebra gjennom en løype som var helt i grenseland for hva som kan kalles C-nivå, spesielt i en terrengtype de aller færreste deltagerne har erfaring med. Når raskeste tid blir godt over en time er det lov å spørre om løypelegger har truffet helt blink!

Resultatene

Søndag er det nye sjanser i sprinten!

Bilder fra lederne Arne, Silje og Vigdis:

Denne bildekrusellen krever javaskript.