O-ringen dag 4: Kjempeløp av Christoffer, Håkon stadig på pallplass

Christoffer Ånensen (t.h) leverte et praktløp da han tok sjetteplassen i den store H16-klassen på fjerde dag av O-ringen. Kun tre svensker, en sveitser og en skotte var raskere enn Oppsals sterke 2006-modell, som nå er oppe på en 13.plass i sammendraget.

Opp til sjuendeplass er det bare fire minutter, så det blir en spennende avslutningsetappe. Det er tydelig at Christoffer nå har fått grep om Lunsen-terrenget:

Fjellstø mellomdistanseløping fra Christoffer på fjerde etappe!

Per-Ivar rapporterer fra Uppsala:

– Christoffer var meget fornøyd etter løpet. En liten sleiv var alt. Ellers gikk det veldig unna. Imponerende i et så teknisk krevende terreng. Det var helt klart vanskeligere i dag enn i går. Ellers er det jo selvfølgelig bare å ta av seg alt man har av hatter for Håkon. Fantastisk ferie-modus-løping.

For Håkon Raadal Bjørlo holder stø kurs mot en glimrende sammenlagtplassering. Han tok en ny, sterk tredjeplass på den fjerde etappen i H21Lång, og er stadig nummer tre i sammendraget. Det er tre minutters luke ned til nummer fire.

No guts, no glory

Kari-Ann Ånensen tok 8.plass i D35Kort i dag, og er nummer 11 totalt med et halvt minutt opp til topp ti. Ask Olaussen fikk bra klaff i H18Elite og var nest beste nordmann med 28.plass i klassen med 117 deltagere, og troppen har fine dager i Uppsala. Per-Ivar fortsetter:

– Jeg prøvde meg på en “not guts no glory”-taktikk i dag, der jeg gikk hardt ut fra start. Det ble en tominutter med en gang. Forsøkte å løpe fort videre. Ble ytterligere et par bommer. Brukte litt lenger tid enn hvis jeg hadde vært forsiktig. Men gøy å teste litt høyere fart i Lunsen også. Nils var forresten fornøyd også. Han tok mange fine kompasskurser og gjorde et solid byks oppover lista i nok en teknisk utfordrende H11-løype. Hadde det vært 10-dagers så hadde det blitt pallen til slutt. Men det var steiner og gule koller som var ledelinjene i dag også, veldig god trening for ungdommen foran fremtidige Tiomila- og Jukola-stafetter i småkupert terreng – og også til 25-Manna som er like rundt hjørnet i høst.

Resultater dag 4