O-ringen dag 3: Håkon har stadig grep om pallen

Håkon Raadal Bjørlo finner seg til rette både i Oppsal-drakta og «kluriga Lunsen». Vi andre fordelte oss mellom for forsiktige og for uforsiktige i et av verdens mest krevende o-terreng, rapporterer Per-Ivar fra O-Ringen.

Vi hadde fått det prentet inn på forhånd, at Lunsen er noe å av det mest krevende du kan komme borti som o-løper. Etter å ha sett et knippe videoer fra terrenget, og blitt advart av både arrangører og klubbkamerater der hjemme, var det med en slags skrekkblandet fryd (og kanskje også en del søvn i øynene som følge av tidligstart for klubben) Oppsals tropp skred til skogs på O-Ringens tredje etappe.

Noen av oss fryktet kanskje terrenget så mye at vi tok litt for mange sikre løsninger. Selv fulgte jeg en del stier rundt som gjorde at jeg tapte en del tid til de aller beste som lå mer klistret til streken. På den annen side så bommet jeg ganske lite, og det er jo en god følelse når det er såpass vanskelig uansett. De beste løper ikke nødvendigvis så veldig mye fortere, de løper bare kortere på hvert eneste strekk, og i sum blir det ganske mange minutter til slutt.

Når det er sagt. Det kan se ut som iallfall et par av oss burde fryktet terrenget litt mer og sørget for bedre kontroll underveis. Der satser vi på at man har lært av sine feil fra dagens løp. Smart å være nøye med kompasset og ta ut kursen ofte underveis, og sjekke med tydelige detaljer som gulfargede koller, steiner og skrenter.

En som vi alle kan lære mye av er vår nyervervelse Håkon Raadal Bjørlo som fortsetter å imponere i H21. Han tok seg rundt den 12,3 kilometer lange løypa på 78 minutter, noe som gir en kilometertid langt nede på 6-tallet. Han ligger nå på tredje plass sammenlagt, og bommes det litt der fremme blant de første, kan han kanskje avansere ytterligere.

– Løpet gikk ålreit. Det var tøffe tak å komme seg opp så tidlig på morgenen i ferietid for å løpe et o-løp, men når starten først gikk, tøffet jeg gjennom løypa i ok fart uten de største bommene, forteller Håkon, og fortsetter:

– Jeg bør ha spart nok krutt til de siste 2 dagene til å safe inn en topp3 sammenlagt. Motivasjonen på topp, mektig å flyte gjennom skogen i hvitt og blått.

En annen som hadde fått opp farten i dag var Alfred Nikolaisen, som etter noe innkjøring de første to dagene løp inn til en 6. plass i H14K. Fortsetter det slik, kan det kanskje begynne å lukte pallen der også.

Ny rapport fra «kluriga Lunsen» følger i morgen.

Motivasjonen på topp, og mektig å flyte gjennom skogen i hvitt og blått

Eliteløperne hadde hviledag i dag etter å ha gjennomført elitesprinten i går. Vegard Jarvis Westergård i H21Elite ble nummer 55 på sprinten og er nummer 40 sammenlagt. Vegard er femte best av løperne som representerer norske klubber, og har gode muligheter til å klatre på lista. Ask Olaussen i H18Elite ble nummer 68 på sprinten og ligger på 50.plass i sammendraget.

I sammendraget kjempes det stadig om fine plasseringer i flere klasser. Kari-Ann Ånensen ligger på 12.plass i D35Kort. Christoffer Ånensen ligger på 18.plass i H16. Det er to etapper igjen av O-ringen 2022, begge i Lunsen-terrenget.

Resultater

Alfred tok sjetteplass på tredje etappe!
Kari-Ann, Simen og Nils