Jukola ’22: Topp 100-plassering glapp på nest siste post

Begge Oppsals lag er gjennom årets Jukola: Førstelaget ble nummer 116, andrelaget nummer 230 i en rask og spennende stafett.

Det var en fest å følge passeringene og TV-sendingen underveis. Ask sjokkåpnet og passerte første TV-post på 47.plass, under minuttet bak teten. Hele den første mila hang han veldig bra med, og selv om det rant på noe mer de siste fire kilometerne inn til veksling er 91.plass, seks og et halvt minutt bak teten, strålende levert – akkurat som på tiomila!

Også Truls på andrelaget klatret flott fra kronglete startnummer midt i feltet (802) – 393.plass på første passering ble til 251.plass på veksling.

Sigve fikk også bra med TV-tid på andre etappe, var først i sin klynge på flere TV-poster og vekslet som nr 99. Ola Marius sklei nydelig gjennom den lengste nattetappen og avanserte 25 plasser, Oppsal var nå nummer 71.

Fra fjerde etappe var det gjort omkafaltringer på laget pga litt helsemessig gruff i troppen. Det er selvsagt en stor utfordring å løpe noe annet enn man har forberedt seg på, men Oppsals løpere taklet dette forbilledlig, og Ludvig, Marius og Per-Ivar sendte Thomas ut på 103.plass.

Thomas avanserte raskt noen plasser, og så ut til å være på trygg vei mot den forjettede tosifrede plasseringen bare en kilometer fra mål, men på nest siste post smalt det for Oppsals mann – 2t11 bak teten på 15,9 km ble sju og et halvt minutt mer 600 meter senere – men det ble uansett en fin 116.plass på førstelaget.

Andrelaget fortsatte med stødig løping gjennom natta og morgenen, Knut, Sigurd, Ingeborg, Tina, Håvard og Helge sørget for en glimrende 230.plass!

Alt i alt: herlig gjennomført, ikke minst med tanke på at nervøse konkurrenter trolig betalte flyselskapet for å få Oppsals løpere ut av balanse ved å rote bort bagasjen til halve laget. Neste år går stafettene i Borgå rett ved Helsingfors, arrangørene tror allerede på rekorddeltagelse pga den sentrale plasseringen. Hvor mange lag klarer Oppsal da?

I avdelingen for Oppsal-relaterte lag fikk vi se en knallsterk andre etappe av Vegard Jarvis Westergård som løp inn til tolvte beste etappetid for NTNUI2, mens Olai Stensland Lillegård leverte varene med 28.tid på samme etappe for NTNUI1 – som også ble beste norske lag med tredjeplass. På NTNUI3 løp Are Wigaard en fin femteetappe, og Anselm Reichenbach gjorde en flott førsteetappe for NTNUI4 og vekslet som nummer 56.

Dessuten måtte ØK-94, med Thor og Stein Mella på laget, se at erkerivalene Enga ble for sterke i år (228 mot 359).

Resultatene: https://online.jukola.com/tulokset-new/en/j2022_ju/