Heftig sprintmesterskap med over 80 startende

Disk av bursdagsbarn, NTNUI-dominans i herreklassen, gjester fra Ukraina og klubbmesterskapstitler til Ingeborg og Sigve: Det ble tett og jevnt, slik det skal være i orientering. Slik det alltid er, og spesielt i Oppsals sprintklubbmesterskap.

Fjorårsvinnerne Ask Olaussen og Tale Nordby Hvenekilde sto for et prikkfritt arrangement fra badeplassen på Bråten. Det var tradisjonelt opplegg med prolog og finale med jaktstart. Prologen gikk lynraskt unna, og vår nye trener Vegard Jarvis Westergård viste at han vil ha en del å lære bort, han blåste gjennom prologen på 6.55, og var dermed 16 sekunder foran Anselm Reichenbach

En tent Ola Marius på vei mot en sur disk i prologen.

i herreklassen, mens Sigve Vågsnes og Marius Aamodt fulgte 25 og 30 sekunder bak Anselm igjen.

Sprintklubbmesterskapene forløper aldri uten dramatikk, og i år kom den allerede i prologen, da kveldens bursdagsbarn Ola Marius Pedersen tilsynelatende leverte et kanonløp, fem sekunder foran Sigve, men det dessverre viste det seg at han hadde stemplet på en post i N-løypa i stedet for sin egen, og da var det ingen bønn, han gikk fra tredje posisjon i jaktstarten til å bli plassert på fellesstart. Dermed ble det ikke den bursdagen han garantert hadde drømt om, selv om han slo tilbake med tredje raskeste tid i jaktstarten, slik at UK slipper å revurdere uttaket til Jukola.

Før jaktstarten: Marlin (NTNUI) til venstre, Hanna fra Ukraina og Tina i midten, Ingeborg til høyre

Prologen i kvinneklassen ble ekstremt jevn, Ingeborg Roll Mosland var raskest på 9.04, tre sekunder foran NTNUI-løper Marlin Haavengen. Ukrainske Hanna Fedoseieiva fulgte seks sekunder bak der igjen, og også Ane Sofie Krogh og Ane Hustvedt var innenfor et drøyt halvminutt bak Ingeborg.

Finalen ble som vanlig intens skogssprint med sommerfugl-gafling. Løypelegger Ask hadde klart å finne noen nye, gode varianter i et velbrukt terreng. Kartet var forøvrig noe oppdatert av Snorre, spesielt med grønt og stier, begge deler trengtes! Ute i skogen var det høy puls og intens både orientering og posisjonering, spesielt rundt sommerfuglposten.

Ingeborg taklet presset ved å gå ut i tet og økte avstanden til Marlin til 26 sekunder i mål. Ukrainske Hanna hang lenge bra med, men gikk på en kjempebom i den tredje sommerfuglen og tapte flere minutter. Dermed ble det tredje- og fjerdeplass på Ane Sofie og Ane. Tina Kalleson ble nummer fem, mens Vigdis Hobøl klatret hele åtte plasser til sjetteplass i finalen. Mari Kalleson løp også en fin jaktstart, avanserte tre plasser og ble beste ungdomsløper på åttendeplass.

Vegard har festet grepet i sommerfuglen

Det var samme melodi i herrenes jaktstart: Vegard ikke bare holdt unna, men økte til Anselm, mens Are Wigaard og Olai Stensland Lillevold sørget for at herreklassen i år ble farget grønn, gul og svart. Sigve ble nummer fem, men sikret seg klubbmesterskapet 55 sekunder foran Sigurd Rødnes, med Marius deretter.

Men det var mange dueller lenger ned i herrefeltet som ga o-connoisseurene vann i munnen, som far/sønn-duellene Sigurd Hobøl vs Thor Mella (sju sekunder fordel Sigurd), Henning vs Martin Reichenbach (27 sekunder fordel Henning) og Aksel vs Espen Aubert (28 sekunder fordel Aksel),

Per-Ivar har lagt Espen og Morten bak seg

Espen var også innblandet i en H40E-duell med Morten Mosland og Per-Ivar Nikolaisen – 13 små sekunder skilte de tre ut på jaktstarten. Det skulle vise seg at sønnene gikk seirende ut av alle familieduellene, mens Per-Ivar var råsterk på jaktstarten og la Espen og Morten bak seg – med sjuendetid i jaktstarten, bare tre sekunder bak Sigve, ble han nummer åtte totalt.

Magnus var raskest i 11-12!

I tillegg til klubbmesterskapsklassene var det også hele 25 løpere som stilte i råtass- og voksne C-klasser, imponerende antall midt i skoleavslutningssesongen. Magnus Gihle (H11-12) var raskest i C-løypa, mens Hanna Våland Almås var raskest i N-løypa. Samtlige råtasser avsluttet selvsagt vårens tirsdager med solid kakepremie!

Resultater med strekktider fra prolog og D/H11-12, D/H-10, Åpen N, Ungdom C og Voksen C