KM sprintstafett: en KM-bronse, tre klasseseiere

Ane Hustvedt og Ingeborg Roll Mosland tok bronse i D17, og det ble klasseseiere i H11-12 og begge veteranklasser under tidenes første KM sprintstafett.

I ærverdige omgivelser ved hovedbygningen på Ås startet 90 lag fordelt på 8 klasser – 15 av lagene var fra Oppsal, som (kanskje for første gang i en KM-stafett) hadde flest lag i begge seniorklasser! I motsetning til i NM var det ikke mikslag, men klasser for D og H. Det var fire etapper og lagene kunne ha to eller tre løpere.

Tre av lagene var råtass-lag, to guttelag og ett jentelag, og alle fullførte i fin stil med godkjente løp. Nils Nikolaisen og Magnus Syversen Gihle vant H11-12 med Trym og Tore Berger Gjelstad på tredjeplass! Tredjeplass ble det også på Julia Brox Rayamajhi og Mari Våland Almås i D11-12.

Julia på første etappe

I ungdomsklassene ble det stang ut for de mest rutinerte, både første- og andrelaget i H13-16 dessverre ble disket, førstelaget sågar fra KM-gull. Det går fort i sprintstafett, det er tett med poster og lett å være litt for kjapp med poststemplingene i touchfree. Uansett en sur lærepenge for H16-gutta. Dermed ble tredjelaget, det yngste, med Sivert Landrø Grindedal (13), Simen Ånensen (13) og Eskil Olaussen (14), best i klassa med åttendeplass.

I D13-16 var det jevnt, og Tuva Berger Gjelstad og Mari Kalleson endte tilslutt som nummer ni.

Oppsals eneste KM-medalje kom i D17, der førsteårsjuniorene Ane Hustvedt og Ingeborg Roll Mosland løp inn til bronse bak to lag fra Tyrving, mens favorittene fra Bækkelaget og Nydalen ble disket.

KM-bronse for to førsteårsjuniorer!

Andrelaget med Tale Nordby Hvenekilde og Tina Kalleson fulgte på plassen bak Ane og Ingeborg, mens tredjelaget med Katrine Bjordal Veggan og Marianne Opsahl Bredesen ble nummer sju.

I H17 ble det åttendeplass til Ask Olaussen og Bent Erik Skaug, mens Sigurd Rødnes og Marius Aamodt ble nummer 11.

Det tredje laget i H17 ble disket. Bækkelaget tok både gull og sølv i H17.

Men i veteranklassene herjet lagene fra Oppsal!

Vigdis Hobøl, Kari-Ann Ånensen og Elin Kalleson vant kvinneklassen, mens en sterk spurt av Morten Mosland sørget for at han og Espen Aubert vant duellen med Fredrikstad i H140.

DET ER SÅ LETT!

Her er resultatene fra stafetten: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=15724&groupBy=EventClass

Og her er noen flere bilder, fra Snorre, Per-Ivar, Dagrun og Ram:

Denne bildekrusellen krever javaskript.