Sprint X3M: Ingeborg vant ungdommenes sprint-trippel

Ingeborg Roll Mosland leverte tre prikkfrie løp da hun ble sammenlagtvinner i D15-16 under Sprint X3M sist helg. Nyvinningen var tre sprintløp på to dager, utforbakke i Vardåsen i Asker, nattsprint fra Kollhytta og en finale der Lillomarka hadde lagt opp til en stilig supersprint gjennom tre skolegårder.

Løpene var utelukkende for løpere under 16, dvs råtasser og ungdom. Mellom 13 og 17 Oppsal-løpere stilte til start i de tre løpene.

I utforsprinten tok Christoffer Ånensen tredjeplassen i H15-16. Aksel Nikolai Aubert ble nummer sju i samme klasse. Eivind Vågsnes tok femteplass i H13-14.

Alle resultater i utforsprinten

Lørdag kveld var det Kolls etterhvert tradisjonsrike, og svært populære, Trollnatta for de under 12. Ungdommene løp fellesstarten Natt-o-toget.

Hele 259 barn fullførte Trollnatta, blant dem fire fra Oppsal.

I Natt-o-toget skrus konkurranseinstinktet en smule opp, når 50 ungdommer dundrer avgårde i fellesstart. Ingeborg gjorde som på formiddagen og tok en klar seier i D15-16. I yngste jenteklasse ble det derimot en thriller med to Oppsal-løpere involvert. 38 sekunder skilte de åtte første løperne! Synne Syversen Gihle og Tuva Berger Gjelstad var sterke i avslutningen og ble nummer to og tre, hhv to og sju sekunder bak vinneren. Blant gutta ble det åttendeplasser til Eivind (H13-14) og Christoffer (H15-16).

Resultater Natt-O-Toget

Topp 5 alle klasser i Natt-o-toget. Det gjemmer seg noen Oppsal-løpere der!

Søndagens finale hadde Lillomarka lagt opp til en supersprint hvor deltakerne skulle innom tre skoler som ligger i nærheten av hverandre. De startet med en løype i skolegården til Ammerud skole, og jogget deretter videre til Apalløkka skole, hvor det var en ny løype. Så var det jogg videre til Nordtvedt skole, før det var jogging mot samlingsplass. Løpet ble avsluttet med et spurtstrekk inn til mål. Tiden mellom hver av skolene var ikke tellende i løpet.

Ingeborg sørget for tre seiere av tre mulige med en ny, klar seier i D15-16. Synne tok nok en pallplass i D13-14 og ble nummer tre. Sigurd Hobøl var best av våre i H15-16 med sjuendeplass, mens Julia ble nummer fire i D11-12.

Resultater i supersprinten.

Løpere over ungdomsalder måtte finne andre løp denne helgen. Petter Næss slo til med andreplass i H70 i Frostsprinten i Røyken! I andre ende av aldersskalaen fant vi Nils Nikolaisen, som hadde raskeste tid i DH9-10!