Anselm nummer to i Tyskland, flere Oppsal-løpere i aksjon i helga

Anselm Reichenbach tok sølvmedalje i det tyske mesterskapet i helgen. I en sterk H18-klasse slo han blant annet vinneren av sprinten i ungdoms-EM, Konrad Stamer. Anselm var 1.14 bak vinneren i mål, og hadde denne kommentaren etterpå:

-Flott terreng med mange stier. Høy fart og nokså enkel orientering, litt sånn skogssprint som langdistanse. De blir man etterhvert sliten i hodet av. Seieren glapp med en to-tre minutters bom ved 8.post, da jeg sklei forbi posten og mistet litt kontroll. Men på fjerde forsøk føles det godt å vinne den første mesterskapsmedaljen i Tyskland.

H18-løypa i det tyske mesterskapet. Anselm gjorde unna de 8,6 kilometerne på 51 minutter.

Henning Reichenbach løp utenfor konkurranse i H16, med tiden hadde holdt til åttendeplass i det tyske mesterskapet.

Søndag var det stafettmesterskap – i Tyskland foregår det med fem etapper og løpere fra ulike aldersklasser på samme lag. Anselm hadde nest beste etappetid på første etappe, og hans klubb Planeta Radebeul ble nummer to i stafetten bak Post Dresden.

Mesterskapets hjemmeside.

Men det har vært Oppsal-løpere i aksjon innenlands også. I Kretskampen på Raufoss, som erstattet Unionsmatchen ettersom det var usikkert om svenske kretser kunne delta, var fem løpere fra Oppsal med i AOOKs gule og svarte drakter. I lørdagens individuelle konkurranser leverte Christoffer Ånensen den beste av Oppsal-løperne med niendeplass i H15-16. Sondre Olaussen ble nummer 12 i samme klasse.

I D15-16 ble Mari Kalleson nummer 14. I D13-14 ble det 14.plass til Synne Nordby Hvenekilde og 16.plass til Tuva Berger Gjelstad. Det var kretsene Akershus og Oslo, Buskerud, Mjøs-O og Østfold som var invitert til kretskampen. På lørdagens løp ble tre av fire klasser vunnet av ungdommer fra AOOK. Søndag var det stafett, og AOOK lag 1 tok en klar seier, med Mjøs-O 1 på andreplass og AOOK 2 på tredje. AOOK 7 med Tuva Berger Gjelstad på tredje etappe tok femteplass i stafetten.

Resultater individuelt

Resultater stafett

Noen Oppsal-løpere valgte også å løpe skikkelig langt og tungt i helgen. NTNUIs langdistanse Hu og Hei, elsket og fryktet, hadde lokket noen modige sjeler fra Oppsal til å innfinne seg blant de 290 på start. Anette Wigaard ble belønnet med 52.plass i kvinneklassen etter 4 timer og 20 minutter løping i trøndermyrer i par med eks-Oppsaler Ane Sofie Krogh. Espen Wigaard valgte i likhet med Are å bryte i langløypa etter tre og en halv times løping. Den lengste løypa skal ha vært over fire mil i år, årets Gjertsen-faktor er ukjent for hjemmesida. Lavran Thorstensen fullførte, formodentlig med et smil, på en tid over 7 timer!

Siste Oppsal-representant, Petter Næss, ser ut til å være involvert i en disputt med arrangørene om sin slutt-tid i veteranklassen. Vi avventer oppklaring.