Junior-VM: Anselm nest beste tyske løper på sprinten

Anselm Reichenbach ble nummer 54 på sprinten i junior-VM i tyrkiske Kocaeli i dag. Med det var han nest beste tyske løper. Lagkamerat Konrad Stamer, som vant sprinten i EYOC ble nummer 49. En fin prestasjon av Anselm, som har to år igjen som junior.

I følge det tyske forbundets hjemmeside gjorde ingen av tyskerne store feil, men ingen hadde heller noen maks dag. Referenten legger også vekt på at Anselm, som en av de sist startende, løp i kraftig regnvær, noe de tidligste i feltet slapp unna: https://o-sport.de/news/weltmeisterschaften-der-junioren-in-der-tuerkei/

Gullet gikk til italienske Fransesco Mariani, foran Touko Seppa (Finland) og Axel Elmblad (Sverige). Tobias Alstad ble beste nordmann på fjerdeplass. Norges laginnsats var sterk med tre mann i topp 10, Sigurd Paulsen Vie ble nummer seks og Isak Jonsson nummer ni.

Det var flere løpere med erfaring fra både verdenscup og senior-VM i feltet, blant dem danske Søren Thrane Ødum, som endte som nummer sju.

I kvinneklassen ble det dansk seier til Malin Agervig Kristiansson. Nummer to ble svenske Hanna Lundberg, som vant mellomdistansen under verdenscupen i Idre Fjäll. Den franske bronsevinneren Cecile Calandry har også erfaring fra både VM og verdenscup. Beste norske kvinne ble Pia Young Vik på 19.plass. Pia har i likhet med Anselm to år igjen som junior.

Resultater

Kocaeli er en av Tyrkias tettest befolkede byer. Løypene gikk i bygatene, og det var relativt mye høydekurver. Her er løypa i H17-20.