Klart for testløp til junior-VM

Fredag morgen og lørdag skal juniorløperne i aksjon med uttaksløp til junior-VM på Røros. Allerede fredag kl. 0900 er første start og Oppsal stiller med tre løpere. Tina, Marius og Anselm er på plass i Nord-Østerdalen.

Programmet for testløpene er som følger:

Fredag: Sprint, Røros. Her går løypene i gatemiljø, boligbebyggelse og på gressområder. På ett av gressområdene har dete vokst til høyt gress og brennesle, men her er det klippet en passasje korteste vei gjennom, slik at de første startende ikke vil ha noen ulempe av dette. Anselm er første Oppsalløper ut med start kl. 0931.
Lørdag: Mellomdistanse, Rippan ved Tynset. Dette er samme terreng som i Hovedløpet for to år siden og de som var med der vet at løperne da vil møte åpen furuskog og en skogsbunn som i hovedsak består av reinlav og ellers lite/ingen undervegetasjon. Terrenget varierer mellom flate partier, dødislandskap med rikt kurvebilde og skråli.

Dette er deler av kartet som lørdagens testløp går på. Løypa her er fra Hovedløpet i 2019.

Samtidig med testløpene har o-forbundet åpen treningssamling for juniorene. Over 100 ungdommer deltar. Samlingen dro i gang så smått i dag med en tilvenningsøkt. Deretter er det de to nevnte testløpene, sprint og forlenget mellomdistanse, før samlingen fortsetter ut i neste uke.

Anselm er allerede sikret plass til junior-VM, som deltaker på det tyske landslaget.

Vi ønsker alle lykke til!

Les mer om løpene i Eventor.

Følg dem live her: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=818