13-16Junior og seniorTrening

Vellykket treningshelg for ungdom og junior, tre fine økter

Denne helgen skulle ungdommene vært i Sverige på vårsamling, mens juniorene burde vært godt i gang med spissing av formen mot de første viktige konkurransene. Alle kjenner selvsagt grunnen til at det ikke er slik. Ungdoms- og juniortrenerne sørget likevel for at et tjuetalls Oppsal-løpere mellom 13 og 19 fikk tre fine økter i helgen – selvsagt med alle smittevernsrutiner fulgt og inndeling i forskriftsmessige kohorter til, fra og under trening.

Lørdagen ble brukt i skogen, nord og sør for Grønmo. Første økt var tricky for de fleste, og for mange var det nok litt kartrust som skulle fjernes etter vinteren. Kari-Ann hadde lagt et bredt utvalg av løyper. De eldste fikk blant annet bryne seg på en intrikat forenklingsøkt, der løpskartet stort sett var hvitt mellom postene, og løperne selv måtte tegne inn det de mente var nødvendig for å finne fram. I tillegg var det blant annet kompassøvelser og en postplukk-løype – som alle kan teste den neste uka.

Andre økt lørdag var kun for 16-åringer og junior, o-intervaller signert Lars i løpsmessig krevende terreng på Bækkelagets kart sør for Grønmo. Denne økta kan også prøves av alle i en uke framover.

Søndagen ble brukt til sprint fra Gullhaug torg i Nydalen. Her fikk de yngste prøve seg på NM-løypa for kvinner junior fra 2019, mens 15+ måtte ut i H21-løypa. Enkelte begynte nok å kjenne lørdagens to økter i beina, men det ble levert veldig mye fin sprintløping!

Masse honnør til trenere og hjelpere for å organisere disse tre øktene. Som alle nå altså kan prøve fram til 18.april.

Noen bilder fra helgen:

Denne bildekrusellen krever javaskript.