Imponerende løping i spesielt terreng, tre løpere i topp ti

Fjerdeplass til Anselm Reichenbach, femteplass til Ask Olaussen, sjetteplass til Ane Sofie Krogh. Oppsals løpere slo godt fra seg i terrenget rundt Fanas klubbhytte ved Totland utenfor Bergen.

Ane på vei til start i tåka. (foto: arrangør)

Terrenget var uvant for løpere fra Østlandet, bratte lier, myrer og tidvist tett kratt bød på klassiske vestlandsutfordringer. Men dette taklet Oppsals løpere meget bra.

Jentene var først ut, og Ane Sofie Krogh hang bra med de raskeste i D19-20. Hun endte på sjetteplass, 3.04 bak vinner Janne Tjørhom Aasheim. Opp til pallen var det bare 1.06.

I D17-18 stilte to løpere fra Oppsal. Tina Kalleson har gjort mange fine løp i år, og leverte bra også i dag, selv om hun tapte litt til de aller raskeste hele veien. Det holdt til 11.plass, 6.01 bak vinneren i en klasse hvor det var veldig jevnt. Amelie Aamodt var uheldig i starten og tapte fire minutter til teten fram til første passering etter 0,7 km. Men herfra og inn løp hun veldig bra, avanserte fra meldepost til meldepost og ble nummer 24, 8.45 bak vinneren Pia Young Vik fra Nydalen. Det var forøvrig bare Oslo-løpere på pallen i denne klassen, det viser at nivået er høyt i vår krets.

I jentenes O-Idol ble det 22.plass i D16 til Katrine Bjordal Veggan.

Da guttene overtok arenaen på ettermiddagen fikk vi et imponerende løp av Anselm Reichenbach i H17-18. Spesielt siste halvdel av løpet var sterk, og han avanserte fra niende- til fjerdeplass – bare 1.35 bak vinner Kornelius Kriszat-Løvfald fra Nydalen. Anselm hadde strekktider i topp 3 på sju av 12 poster!

En miss i inngangen til post 6 koster ett minutt og en plass på pallen for Anselm.

Tre løpere var på start i O-Idol for H16. Her var det Ask Olaussen det klaffet best for – Ask klarte femteplass, 4.13 bak vinner Christian Fredrik Borg (Koll), men bare to minutter bak andreplass. Sigurd Rødnes ble nummer 22 og Marius Aamodt nummer 28.

H16-løypa med Asks veivalg. Ask fikk tidstap på post 3, 6 og 7, men hadde ellers nesten bare strekktider i topp seks.

Søndag er det stafett, og gjengen har vist at de takler forholdene i Bergen bra, så dette kan bli veldig moro!