Dramatisk klubbmesterskap, Amelie og Erik er mestere

Amelie Aamodt vant kvinneklassen, Erik Persson klassen for menn under klubbmesterskap sprint tirsdag.

Tradisjonen tro gikk løpet fra Bråten, med fjorårsvinnerne som løypeleggere – i år var det derfor Ludvig og Ingeborg (med hjelpere), som sto for arrangementet. Det var nesten 80 deltagere, fordelt på 31i klassen for menn, 20 i kvinneklassen, ca 25 råtasser og noen unge og voksne C- eller N-løpere.

En periode var det smekkfullt av badegjester på Bråten, men et solid regnskyll gjorde sitt til at Oppsals løpere var alene da jaktstarten skulle starte.

Etter prologen var det svært jevnt: Kristoffer Fiane Pedersen ledet ett sekund foran Anselm Reichenbach, som kanskje var favoritt etter sitt soleklare KM-gull i helgen, med Ask Olaussen, Erik Persson og Endre Wigaard alle innenfor et halvminutt.

Amelie Aamodt hadde en litt større ledelse i kvinneklassen, Ane Hustvedt og Ane Sofie Krogh fulgte på de neste plassene.

Jaktstarten ble spennende (og kunne for første gang følges live på nettet, ettersom utsendte medarbeidere i terrenget sendte video via skype til Snorre, som hadde rigget opp en omfattende regikontroll hjemme i stua. Dette var et prøveprosjekt for senere mulig bruk i 15-stafetten senere.), og da løperne kom til sommerfuglgaflingen hadde Ask hatt den beste starten, og avstanden mellom de fem første var blitt mindre.

Tetgruppa byttet på å ha ledelsen, det var nok også litt ulik lengde på gaflingene, men da de vendte nesa nedover mot Bråten hadde Anselm en klar ledelse. Men uhellet var ute for vår sprintstjerne – han falt på vei ned fra Stallerudåsen, fikk store smerter og en arm som ikke så bra ut.

Sykebil kom etterhvert og fikk fraktet Anselm til legevakta. Martin skriver at det heldigvis ikke var brudd, men albuen ut av ledd. Anselm har fått behandling og blitt gipset, og får ikke løpt orienteringsløp på noen uker, men dette kunne tross alt gått mye verre. Vi ønsker Anselm god bedring!

Med Anselm ute gikk seieren til Erik, som holdt unna for Kristoffer mot slutten, med Ask på tredjeplass.

Amelie mistet kompasset underveis, men holdt kontrollert unna for de som kom jagende bak. Ane Hustvedt sikret andreplass i kvinneklassen, mens Tina Kalleson løp seg opp til tredje.

Foreløpige resultater: https://brikkesys.no/result.php?user=oppsal&racedate=2020-06-16&refresh=10