Sesongen er i gang – Oppsal-løpere i Portugal

Det er enda et par uker til hovedtyngden av Oppsals løpere sikter mot sesongstart i Danmark, men de mest løpssugne har gjort unna den internasjonale sesongstarten og var i aksjon allerede under Portugal O-meeting forrige helg. Blant deltagere fra hele verden fant vi også Oppsal-løperne Inger-Lise Bjordal, Roar Bjordal, Petter Fure og Georg Kapperud.

Petter (hovedbildet, tatt under sprintløpet) rapporterer om 18-24 grader der nede, stort sett norsk sommertemperatur. Arrangørene byr også på et utvidet salgstilbud, tre lunsjmenyer samt en del annet innen mat- og drikke, gjerne i store telt med stoler og bord som sørger for en fin, sosial ramme på konkurransene.

Portugal O-meeting har blitt en stor happening i vinterhalvåret. Løpene går i karnevalstiden et visst antall uker før påske hvert år, og er store portugisiske festdager. I år samlet løpene ca 2500 løpere fra hele Europa, samt land som USA, Brasil og Canada.
Det er mye bredde og familie på start, men også eliten får sitt med en World Ranking Event en av dagene.
I tillegg til de 4 hovedløpene var det en natt-sprint, en ettermiddagssprint og et Pre-O arrangement  de fire dagene. Noen treningskart var også gjort tilgjengelige.
Av Oppsals fire var det Roar Bjordal i H75 som sto for den beste enkeltprestasjonen med 12.plass på mellomdistansen tredje dag. Her er kartet fra det løpet:

Resultater og kart fra konkurransene finnes på: http://pom.pt/2020/live-info/

Neste år går arrangementet nær Lisboa midt i februar. Og vil kanskje være ekstra relevant for noen, ettersom Portugal arrangerer junior-VM i fjellene nordøst i landet i juli 2021.
Det er mange hundre bilder på Portugal o-meetings facebook-side, her er noen glimt av hvordan det ser ut i portugisiske skoger og sprintområder:

Foto: Portugal O-meeting
Foto: Portugal O-meeting