Harry Lagert-finale: Oppsal-løpere med los på seier før jaktstarten

Sigve Vågsnes går ut i tet. Oppsals øvrige seks startende i finalen av Harry Lagerts nattcup har alle mulighet til å blande seg i toppen.

Sigve, som har vunnet den lengste løypa ikke mindre enn sju ganger, holder i år klokelig litt igjen på løypelengden med tanke på søndagens superfinale på Sandbakken. Men etter solide nattløp tidligere i høst skal han altså først ut i “Ola”-klassen, den nest lengste løypa på rundt 10 kilometer. Han har riktignok bare 34 sekunders forsprang på Nydalens fremadstormende junior Kornelius Kriszat-Løvfald, men som vi vet – på nattjakt er det erfaring som gjelder. Kristoffer Fiane Pedersen skal ut 3.55 bak Sigve som fjerdemann i feltet. Sveinung Syversen (+9.34) og Ask Olaussen (+11.04) kompletterer Oppsal-troppen i Ola-klassen.

I “Lokal”, som løper 6,5 km i finalen, går Christoffer Ånensen ut på fjerdeplass etter flere flotte nattløp i høst, 4.07 bak teten. Per-Ivar Nikolaisen går ut 6 minutter bak teten, Jakob A. Gjedebo 8.37 bak.

Arena for årets finale er ved Maridalen skole, men løperne i de to lengste løypene må regne med å bli transportert langt avgårde før start.

Se hele startlista her: https://eventor.orientering.no/Documents/Event/20945/1/Jakstartliste-med-Starttid-og-Brikke