Oppsal på 25-manna: lørdagen minutt for minutt

25-manna er og blir et av årets store høydepunkter for klubben. 2019-utgaven ble ikke noe unntak. Begge lag gjorde en herlig innsats. Her er en lørdagen i bilder:

Først på arena. Kristoffer og Ane klare for første og andre etappe på Oppsal 1 i god tid før stafettstarten klokka 0900.
Noen minutter før klokka 09 kommer resten med bussen.
Frakt til arena av bl.a kjøkken og burgere.
To kilometer å gå, heldigvis ble det ingenting av varslet regnvær
Ca 0945: Kristoffer dundrer inn på 139.plass, åtte minutter bak verdenseliten i tet. God start!
Innlånte Simon «Hauk Aasen» Runefors har levert varene; andrelaget er nummer 183, bare to minutter bak førstelaget.
Laglederne er meget fornøyd med starten
Det er mye som skal på plass for at femti løpere skal levere optimalt: telt skal opp…
…arenaen skal inspiseres…
…det skal varmes opp…
…hår skal fikses….
….nummer skal deles ut og peptalker gjennomføres
Innlånte Hanna «Mari Holtet» Johannesson med en fantometappe, og andrelaget er en kort stund foran førstelaget!
Men Ane følger rett bak, og lagenes åtte tredjeetappeløpere går i praksis likt ut på 146. og 149.plass!
Ask og Anselm dunker til ut fra start på tredje etappe
Marius, Aksel, Christoffer, Jonas, Eskil og Jakob følger tett bak.
Bare fryd&gammen!
Superetappe fra Anselm!
Fine etapper fra alle ungdommene på tredje etappe gjør at lagene løper seg opp hhv 60 og 20 plasser, slik at våre åtte fjerdeetappe løpere Mari, Sofie, Henning, Sondre, Wiona, Vilhelm, Åse og Synne alle er i gang i løpet av rundt ti minutter.

Etter fire etapper er førstelaget nummer 83 og andrelaget nummer 165!

Sigve på femte etappe – nå kjører førstelaget bra på!
Førstelagets damer gjør seg klare til å vise alle ryggen på sjette etappe.

Kruttsterkt levert på femte – første gang bedre enn fjorårets 65.plass.

Andrelaget holder også stilen – 193.plass etter femte etappe!
Damene holder trykket oppe på sjette etappe.

Brødrene Rødnes før 23. og 24.etappe.
Klokka nærmer seg halv ett, Per-Ivar er ekstremt klar – og leverer et løp i absolutt Spitzenklasse og førstelaget er nummer 79!

Fortsatt meget god stemning

Skjemaene, de holdt brukbart i år.
Ludvig, delvis skjult bak publikum.
Sigurd ut på 23.etappe for andrelaget
Vigdis løper førstelaget inn til 69.plass

Førstelaget klarte altså 69. plass, og ble med det fjerde beste norske lag, etter Nydalen 1, Halden 1 og Tyrving 1. Det er ingen tvil om at potensialet for en plassering i topp 50, kanskje også i nærheten av klubbens bestenotering (39) absolutt er til stede hvis vi klarer å mobilisere skikkelig neste år.

Andrelaget var på det beste helt oppe på 124.plass og lå hele veien an til å forbedre fjorårets 249.plass. Dessverre ble Helge disket på nest siste etappe, men det tilgir vi lett ettersom han både er de siste par årenes største stafett-helt OG har tatt de aller fleste bildene her.

Uansett en fabelaktig tur – anbefaler ALLE å bli med neste år!