Det grønne løpet: Tale sikret sammenlagtseier i Follokarusellen

Tale Nordby Hvenekilde sikret sammenlagtseier i Follokarusellens klasse D13-14 ved å vinne også årets tredje runde. Det er dermed umulig å hente henne inn på den siste runden neste onsdag. Den tredje runden gikk på Arboret på Ås, samme kart og terreng som Kvistkvaset tidlig i vår, og levde på alle måter opp til slagordet “det grønne løpet”, både med miljø- og resirkuleringsorienterte tiltak på samlingsplass, men ikke minst på grunn av et kart og terreng med de aller fleste nyanser av grønt. Noen hevder at orientering i Ås er for spesielt interesserte, og det er jo tanker man lett gjør seg når man velter rundt i vindfall og bush.

Synne Nordby Hvenekilde kunne sikret sammenlagtseieren i D11-12, men ble dessverre disket. Hun er likevel i posisjon til å avgjøre karusellen i siste runde. Jakob Andersen Gjedebo vant sitt andre løp i H13-14 – men seier med bismak ettersom han fullførte løpet trass en kraftig overtråkk, og nå må komme seg av krykkene før han eventuelt kan kjempe om sammenlagtseier neste uke.

Ingvild Maalen-Johansen vant D17 suverent, og Kristoffer Fiane Pedersen tok andreplass i H17, bare 37 sekunder bak vinneren.