KM stafett: Oppsal-medaljer i tre av fire klasser

Oppsal stilte lag i fire klasser på søndagens KM stafett – og både i D17, D13-16 og H13-16 tok lagene en plass på pallen.

Det er usikkert når Oppsal tok en KM-medalje i D17 sist, men trioen Ane Sofie Krogh, Ingvild Maalen-Johansen og Tina Kalleson løp en sikker stafett og ble belønnet med bronsemedalje. Ane leverte en herlig førsteetappe og vekslet på femteplass, bare 31 sekunder bak Nydalens 1.lag. På neste etappe rykket Halden (Østfold hadde også sitt KM i denne stafetten) og Bækkelaget fra, mens Ingvild hadde tredje beste etappetid og kunne sende Tina ut på tredjeplass, sju minutter bak tetduoen.

Tina på siste post – bronsemedaljene er sikret.

På siste etappe ble det litt for tøft for Tina å holde unna mot Nydalens landslagsløper Silje Ekroll Jahren, men Tina sikret fjerdeplass i stafetten og dermed bronse i KM med god margin ned til verdensstjernen Anne Margrethe Hausken Nordberg på Nydalens 2.lag.

I D13-16 stilte Oppsal med to lag. Nydalen tok en tidlig ledelse, men Ingeborg Roll Mosland sendte Ane Hustvedt ut på tredjeplass, snaue fire minutter bak to Nydalen-lag. På den andre etappen ble det svært dramatisk da en av Nydalen-løperne skadet seg og den andre ventet på hjelp. Ane merket ikke noe til dette og vekslet i tet, tjue sekunder foran Tyrving og Lillomarka, men nå var det sju lag innenfor halvannet minutt og duket for en skikkelig thriller på siste etappe.

Katrine mot mål til andreplass!

Et par ustabile meldeposter gjorde ikke akkurat spenningen mindre på arena, men det viste seg at Katrine Bjordal Veggan holdt hodet kaldt i tet, og det ble en duell mellom Oppsal og Tyrving. I det lettløpte partiet ned mot mål var Tyrving-jenta litt kjappere i beina og presset seg ni sekunder foran Katrine i mål, mens Asker fikk en populær hjemmebronse.

Sølvlaget!

Oppsals andrelag med Ingrid Johansen-Barli, Synne Utseth Bøhlerengen/Sofie Solheim Undeberget og Mari Kalleson ble dessverre disket, men det er gode erfaringer for jentene – det var ingen 16-åringer på noen av jentelagene og det betyr at alle får sjansen igjen neste år.

Oppsal-campen, H13-16 venter på å komme i gang.

I H13-16 var Oppsal største klubb med tre lag, et toppet førstelag og to jevne. Sigurd Rødnes på førstelaget åpnet meget sterkt og var nummer to på første meldepost, da det allerede var begynt å bli luker, men gikk dessverre på en bom på posten etter og tapte endel tid. Istedet var det Christoffer Ånensen på andrelaget som var først av våre på en tiendeplass, Sondre Olaussen på tredjelaget var nummer 13 og Sigurd nummer 15, mens Moss ledet stafetten foran et kombinasjonslag med Kolbotn&Skimt, Fossum og Nittedal. På den ugaflede andreetappen løp alle våre meget solid, Henning Reichenbach løp andrelaget opp to plasser, Ask Olaussen hadde femte beste etappetid og vekslet som nummer ni, mens Aksel Nikolai Aubert på tredjelaget kom inn på 13.plass. Det var stadig Moss som ledet, men nå hadde de to Nydalen-lag og Asker faretruende nær.

Anselm på siste post.

Nydalens førstelag med Teodor Mo Hjelseth var i en klasse for seg på siste etappe, og sikret seieren med to minutter foran Moss og Halden. Anselm hadde tredje beste etappetid og klarte nesten å hente inn seks minutter på Asker, men det ble uansett fine bronsemedaljer! De to andre lagene leverte også fine etapper, og tilslutt ble det tiendeplass på tredjelaget med Marius Aamodt og tolvteplass for andrelaget med Jakob Gjedebo.

Bronselaget!
Jakob og Christoffer diskuterer gaflinger.

Den store attraksjonen i H17 var selvsagt at Halden stilte med verdens beste orienteringsløper på første etappe. Olav Lundanes knuste alle på første etappe og gjorde unna sju og en halv kilometer på 44 minutter – han vekslet over fem og et halvt minutt foran neste lag!

Oppsal 2 kjelkete plassert i startfeltet, vanskelig for Per-Ivar å få ryggen til Lundanes med denne startposisjonen.
På vei til startpost viser Olav at det er mer enn en Olav i feltet.

Oppsals løpere gjorde seg absolutt ikke bort – Olav Johannes Deelstra vekslet på niendeplass, 7.50 bak Lundanes, men var i en klynge med løpere – og hadde bare to minutter opp til Nydalen på tredjeplass.

Ludvig mot veksling

Ludvig Rødnes og Erik Persson fortsatte med jevn løping – Ludvig løp laget opp til åttendeplass, og Erik holdt plasseringen på sin etappe. Når det gjelder andrelaget med Per-Ivar Nikolaisen, Bent Erik Skaug og William Resvoll Skaug venter vi på pressemeldingen derfra.

Flott levert av åtte lag fra Oppsal altså, neste år bør vi sikte mot å ha lag i råtass- og veteranklassene også!

Asker sto for et flott arrangement, men et lite hjertesukk: i seniorklassene stilte 14 damelag og 25 herrelag. Løypelengder/stipulerte vinnertider var høyere enn i VM! Dette er det sikkert vedtak og retningslinjer på fra kretsens side, men det er sannsynlig at deltagerantallet ville økt ganske kraftig om man hadde kuttet noen kilometer av hver etappe. De beste vinner jo gjerne uansett.

Alle resultater: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=10551&groupBy=EventClass