Hovedløpet: sølv og bronse etter sterke avslutninger

Sigurd Rødnes og Ask Olaussen sørget for to medaljer til Oppsal på første dag av hovedløpet – gratulerer med sølv og bronse på langdistansen!

Det ble en super dag for Oppsal – alle løpere kom seg gjennom sine løyper i et spesielt, men veldig fint nord-Østerdalterreng. Seks av våre tolv startende plasserte seg i beste tredjedel i sine klasser, og fikk altså premie og NOFs diplom.

Sigurd spurter i mål

Høydepunktet var jo den meget spennende H15-konkurransen, der det var svært jevnt da løperne passerte på arena – første del av løypa gikk i terreng som innbød til svært høy fart, noe mange klarte. Da de tidlig startende løperne kom til mål viste det seg imidlertid at sisterunden var mer teknisk og ga store utslag. Sigurd og Ask var nummer 5 og 6 på arena, men Sigurd leverte en knallsterk avslutning og tok ledelsen med et minutt i mål. Ledelsen holdt til Lars Lien fra Gjø-Vard kom inn og hadde holdt avstanden til Sigurd fra passering og var 1.12 foran. Ask startet tredje sist, og passerte på arena bare tre sekunder bak Sigurd. Avstanden økte til et minutt da Ask løp i mål til tredjeplass, uten å kunne slippe jubelen helt løs, ettersom fjorårsvinner Christian Borg, aller siste startende, hadde vært et minutt bak på arena, og vi visste han var i stand til å avslutte like sterkt som Sigurd. Det ble noen laaaange sekunder for Ask før det ble klart at Borg var for seint ute og Oppsal-leiren kunne juble for to herlige medaljer!

Ask på publikumspost. Spark selvsagt, vi er på Tynset
Marius passerer på arena.

Oppsals tredjemann i klassen, Marius Aamodt, fikk en litt tøff start og tapte endel til de raskeste i starten og avslutningen. I midtpartiet viste han fart som lover bra for sprinten på søndag.

Anselm på vei ut på sisterunden, kjemper om medalje.

I H16 var Anselm Reichenbach lenge med i tetkampen, men flere seint startende løpere leverte sterke tider, og det var svært jevnt i toppen. Tilslutt ble Anselm nummer 8.

Henning på Lars Klyves Oppsal-camp ved pre-starten. Flott å ha Lars der for å gi løperne våre siste input før start!
Jakob i mål (tidtagning med emitagen).

Debutantene i H14 var usikre etter at begge klarte å dra på seg ulike fotball-skader fredag kveld, men de kom seg til start, kanskje litt reduserte løpsmesdig, men fikk fin HL-erfaring. Jakob A.Gjedebo ble nr 31 og Henning Reichenbach nr 39 – plasseringer begge har alle muligheter til å forbedre på sprinten.

Ingeborg i mål, får også armen fram – men medaljen glapp da nest siste startende kom.

I D14 stilte vi med hele fire løpere. Ingeborg Roll Mosland kjempet om medalje ved arenapassering, men var ikke fornøyd med sitt veivalg på den neste posten. Det ble den «sure fjerdeplassen» for Ingeborg, som uansett fikk vist at hun har medaljefart inne!

Ane på publikumspost. Spark og troll, manglet bare en elg.
Folksomt da Ingrid J-B passerte.
Sofie passerer på arena.

Det ble også 11.plass og premie til Ane Hustvedt, mens Ingrid Johansen-Barli (nr 24) og Sofie Solheim Undeberget (nr 34) gjorde fine HL-debuter.

Katrine på siste post etter en bra gjennomføring.

Katrine Bjordal Veggan gjorde et solid løp i D15, og ble belønnet med 15.plass og premie – Oppsals sjette for dagen.

Ingrid L på siste post

Ingrid Lurås var Oppsals eneste deltager i C-klassene, og kom seg også fint gjennom i det spesielle terrenget. Neste år håper vi på flere deltagere i både D og H 14-16C, både fra Oppsal og andre klubber – hovedløpet og O-landsleiren skal være for alle!