KlubbenStafetter

Gutta satte bra punktum

Det kunne se litt mørkt ut etter førsteetappen, men begge herrelagene klatret gjennom stafetten. Førstelaget ble nummer 94 etter en meget sterk sisteetappe fra Olav.

Også andrelaget klatret godt gjennom stafetten, og et par av ungdommene fikk også sin debut i den «ekte» tiomila: Sigurd R og Ask leverte, sammen med Anselm som debuterte i fjor, trygge og gode stafettløp!

Ask, med Gudmund bak, ut på oppsamlingsstart.
Ask med tio-debut, Anselm prøvde seg på siste etappe for første gang.

Det begynte meget lovende for begge lag, det var en jevn første etappe og begge lag kunne sees på flere passeringer på TV-sendinga, og hang bra med i 10 av 12 kilometer.

Ludvig stempler på TV-post.

I det tricky terrenget rett før mål ble det noen sure misser, og begge lag sklei nedover på lista.

Førsteetappeløper Per-Ivar.

 

Mye kart å brette!

 

Rolf oppdaterer fra verdens minste kommentatorboks, tio-modellen.
Ungdommene holdt ut som heiagjeng.

Litt motgang i starten stopper selvsagt ikke Oppsal-løpere, og gjennom natta ble det klatret jevnt og trutt med solide etapper. På morgenen var det klart at topp 100 var innen rekkevidde.

Tor Andreas inn til veksling etter 8 etapper.
Det er ikke gammelt, det er klassisk. Gudmund kjører retrostil før 9.etappe på lag 2.

Førstelaget var 14.beste norske lag med sin 91.plass (fem plasser foran Are og Lavran på NTNUI3). Andrelaget ble nummer 237 og her fikk altså tre av ungdommene gode erfaringer.

Alt i alt var det solid innsats gjennom hele helgen. Tilsammen 43 etapper uten feilstemplinger er veldig bra stafettløping!

Oppsal 1.
Oppsal 2.

Vi tar også med Kari-Anns oppsummering fra Facebook:

«Takk for super tur! Gøy å se både ungdom, damer og herrer gi alt for Oppsal på 10-mila. Skikkelig bra lagmoral!
Må få lov å trekke fram Per-Ivar som klarte å gjennomføre med gåen rygg og ødelagt kart.
Og Elin som meldte seg på som lagleder for ungdommene. Hun endte opp med å først være lagleder for ungdommene, deretter løpe siste etappe på damenes 2.lag (noe som betydde 9 km i fellesstart i regnvær og halvmørke på kvelden), før hun avsluttet med en fantastisk innsats som moralsk støtte i vekslingsfeltet for flere av 2.lags løperne på herrelaget utover natta.
Helge er også en imponerende positiv fyr fant jeg ut da jeg holdt han med selskap foran storskjermen i hallen før han skulle løpe. Han satt bare å gledet seg til långa med 18 km nattorientering i pøsregn, selv når vi etterhvert skjønte det lå an til å bli en ensom tur langt bak alle andre lag. Jeg spurte forsiktig om hvor lenge batteriet på lykta varte og anbefalte å ta med seg etpar energi-gels.

Oppsal-foreldre er ikke som andre foreldre!!

(For de som ikke fulgte med så tok Elin på hodelykt og løp 9 raske kilometer! Helge fikk utrolig nok følge med en til løper og suste rundt långa på no time!)»

Offisiell resultatliste i eventor:

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=20090&organisationId=764