Oppsal i 2018: Aktive ungdommer

Vi fortsetter med høydepunkter fra årsmeldingen, og har kommet til ungdommene. De hadde stor aktivitet i 2018, noe som ga både medaljer og ikke minst mange fine opplevelser.

Her er utdrag fra rapporten signert Snorre og Roar:

“Ungdomsgruppa har nok en gang fått en god økning i antall aktive i 2018, da mange 12-åringer rykket opp fra Råtassgruppa og kun én ble junior. De aller fleste har deltatt på mange løp. Det har vært lite frafall av ungdomsløpere i år. Ungdomsgruppa har bestått av rundt 22 aktive løpere (10 jenter og 12 gutter).

I Hovedløpet og på O-landsleiren i Kristiansand deltok vi med totalt 10 løpere, en dobling fra fjoråret. Anselm Reichenbach løp inn til sølvmedalje på sprintdistansen, mens Sigurd Rødnes var et lite sekund fra bronsemedalje og ble nummer fire. I tillegg til de to nevnte, fikk Ask Olaussen, Marius Aamodt og Amélie Aamodt premie på sprinten. På langdistansen fikk Amélie Aamodt det beste resultatet med en syvende plass. Sammen med Tina Kalleson, Anselm Reichenbach, Ask Olaussen og Sigurd Rødnes, sikret hun Oppsal fem premier på denne distansen.

Jonas Krogh gikk inn til bronsemedalje i H14 i Hovedløpet i ski-o.

Tina Kalleson og Amélie Aamodt ble begge tatt ut til å delta i O-idol. Tina ble nummer ti blant landets beste 16-åringer, mens Amélie dessverre måtte melde forfall pga. sykdom.

Det har gjennom sesongen vært svært god deltagelse i Trimtex-cup, med mange flotte prestasjoner og resultater. I H13-14 ble Ask Olaussen og Sigurd Rødnes nummer tre og fire sammenlagt, mens Amélie Aamodt og Tina Kalleson ble nummer fire og fem sammenlagt i D15-16. Vel så gledelig var antall deltakere som fikk poeng i 13-14 klassene, med henholdsvis seks i jenteklassen og syv i gutteklassen.

Oppsal-løperne sto også for flere gode prestasjoner i ulike kretsmesterskap: Ask Olaussen (H13-14) vant KM-natt og fikk bronsemedalje i KM-sprint. Ingeborg Roll Mosland (D13-14) fikk sølv i KM-natt. I samme klasse fikk Katrine Bjordal Veggan bronsemedalje. Sigurd Rødnes (H13-14) fikk bronsemedalje i både KM-lang og KM-natt, mens Amélie Aamodt (D15-16) fikk bronsemedalje i KM-natt.

Til Unionsmatchen mot svenske og norske kretser på Ringerike ble fire Oppsal-løpere tatt ut.

Det må også nevnes at at Anselm Reichenbach er tatt ut på det tyske ungdomslandslaget foran 2019-sesongen.

I ungdomsgruppa står gode opplevelser, mestring og læring i fokus. Tirsdagstreningene gjennom vinteren har bidratt positivt til et godt klubbmiljø blant de unge, og her møtes ungdommene på tvers av konkurranseklasser. Vi har også hatt flere temakvelder i kombinasjon med trening og kveldsmat. Dette har vært svært populært. O-forbundets nivåstige har ligget til grunn for valg av temaer for de o-tekniske øktene for ungdommene. I vinter ble det vektlagt treninger for å gjøre overgangen fra C til B og B til A så liten som mulig. Mye snø gjorde at det ikke ble like mye trening på kart gjennom vinteren, men vi fikk likevel gjennomført en god del o-tekniske økter.

Roar Pedersen og Snorre Veggan har vært hovedansvarlige for ungdomsgruppa, en gruppe som nå er utvidet til også å ha med juniorløperne. Lars Klyve har hatt et spesielt oppfølgingsansvar for 15+ – løperne med bl.a. treningsplanlegging og -oppfølging.

Gjennom hele o-sesongen har Roar Pedersen, Eilert Aamodt og Snorre Veggan laget o-teknisk opplegg for ungdommene. Mange andre foreldre har bidratt på de ulike treningene. Roar Bjordal har også deltatt aktivt med å sette ut poster til mange av treningene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Juniorgruppa har ikke vært så stor i år og kun bestått av 2-3 aktive løpere.

Ane S. Krogh var eneste deltaker fra Oppsal i juniorklassene i sprint-NM, hvor hun ble nr. 11 i D17-18. Som førsteårsjunior kom hun på 15.plass sammenlagt i norgescupen i D17-18E, med femteplass som beste enkeltresultat på O-festivalens langdistanse.

William R. Skaug fikk bronse i natt-KM i H17-20.

Ane S. Krogh representerte også Norge i nordisk juniorlandskamp og ble beste norske i D18 med tredjeplass på mellomdistansen og femteplass på langdistansen. I NM langdistanse ble hun nummer tre i D17-20, og ble også tatt ut til forbundets juniorgruppe ski-O for 2019-sesongen.”

Vi gratulerer klubbens ungdommer og juniorer med en flott sesong! Men vent, tenker du – hvordan gikk det i stafettene? Det kommer…