Kadaver-seier!

Kristoffer Fiane Pedersen tok en strålende seier i Kadaverløpet, Ås/NLH/NMBU-klassikeren som har blitt arrangert hvert år siden 1958.

Etter over tre timers løping var det ingen som kunne true vår mann, som dermed klatret ett trinn opp på pallen i forhold til i fjor. Oppsal-troppen har sendt denne rapporten:

“Årets Kadaver løp hadde 5 Oppsalløpere til start, Kristoffer, Thomas, Sveinung, Truls og Sindre. De tre første hadde forhåpninger om å knipe poeng på adelskalenderen ned topp 10 og sågar topp 5 plaseringer, mens Truls og Sindre stilte til start med småskader og tok løpet som en god langtur i Follo’s skoger. I år gikk bussen til Ålerudmyra sørøst for Ås hvor start var.

Som vanlig var det full fart ut fra start, i år et kortstrekk til førstepost hvor Kadaverslipset henger til førstemann. Ingen av våre fikk dette i år, men de var allikevel godt fremme i feltet. Videre ble det satt godt tempo, og inn mot 2.post tok Kristoffer over teten og dro de neste strekkene. Til 4.post kom et veivalgstrekk hvor Kristoffer fikk med seg tre andre løpere, og disse fire ble en tetkvartett.

Thomas og Sveinung havnet i en gruppe litt lenger bak, men kjempet fortsatt i høyeste grad om gode plasseringer. Inn mot første matstasjon på 7.post klarte Kristoffer å opparbeide seg en luke på ca 1 min til nærmeste forfølger og flere minutter til resten av feltet. Videre frem til andre matpost på 13.post ble ledelsen økt til 4 minutter til andremann og det så lovende ut for seier. Lengre bak i feltet kjempet Thomas og Sveinung nå om plasseringene fra 5. til 10.plass.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

På siste delen av løypa klarte Kristoffer å øke seiersmarginen til ca 8 min tross noe småbomming, Sveinung kjempet godt og kom seg inn på en 8.plass, mens Thomas tok en 10.plass. Godt løpt av alle tre!

Truls og Sindre fullførte også med stil etter ca 35 km i skogene rundt Ås.”

Og her, Kristoffer iført den eksklusive Kadaver-skjorta. Gratulerer!

Kristoffer Fiane Pedersen i Kadaverskjorta, med navnet på alle vinnere siden 1958.