KM natt: seks medaljer og største klubb

Gull til Ask Olaussen og ytterligere fem medaljer gjorde at det ble et flott natt-KM for Oppsal. I tillegg var vi suverent største klubb med hele 52 startende deltagere!

Ask Olaussen løp nærmest prikkfritt i terrenget på Brannfjell og ble kretsmester i H13-14 nesten to minutter foran andremann. Sigurd Rødnes sørget for medalje nummer to med delt bronse! Det var 25 deltagere i klassen og våre leverte stødig og solid nattorientering uten altfor mye bom. Sju minutter skilte de sju Oppsal-løperne på den rett under tre kilometer lange løypa, så det er bare å glede seg til Tiomila, Nighthawk og Jukola om noen år. Ekstra imponerende var 12-åringene Sondre Olaussen og Christoffer Ånensen som fikk dispensasjon til å delta en aldersklasse opp, og som begge plasserte seg i topp 8.

Det ble også to KM-medaljer i D13-14. Ingeborg Roll Mosland og Katrine Bjordal Veggan tok henholdsvis sølv og bronse. Ingeborg var bare tolv sekunder fra gull!

Løperne fra 15 år og oppover hadde fellesstart. Amelie Aamodt tok bronse i D15-16, men skadet dessverre armen underveis i løpet.

Også i juniorklassen ble det medalje: William Resvoll Skaug sikret bronse i H17-20!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Og sist, men ikke minst: veldig mange løp nattorientering for første gang og kom seg trygt gjennom. Det var i det hele tatt en fantastisk mobilisering av råtasser og ungdom i dette kretsmesterskapet! 39 av Oppsals startende løpere var 16 år eller yngre. Dette blir lagt merke til, og det er jo morsomt når folk fra andre klubber kommer og er nysgjerrige på hva vi holder på med.

Så satser vi på at dette ga skikkelig mersmak før klubbmesterskapet på tirsdag! Du har vel husket å melde deg på? Gjør det her: http://eventor.orientering.no/Events/Show/10641