Sterk stafettløping av Ane og Tina

Ane Sofie Krogh og Tina Kalleson leverte meget sterk stafettløping da de lå på femteplass etter to etapper i NM-stafetten for junior. Dessverre kunne ikke Oppsal stille lag i NM ettersom Amelie Aamodt ble syk.

Dermed fikk våre to med en løper fra Fredrikstad på et mixedlag, og endte tilslutt på en tolvteplass av 35 lag.

Ane løp en imponerende førsteetappe og vekslet som nummer fire, et minutt bak teten. Tina fulgte veldig bra opp og kom altså inn på femteplass, fem minutter bak ledende Nydalen. Når vi vet at Ane er 17 , mens Tina og Amelie begge er 16 – og dermed egentlig ikke juniorer før neste sesong – lover dette meget godt for fremtidige NM-stafetter.

Lørdag var det norgescup og O-Idol. Tina hadde i likhet med Amelie kvalifisert seg til denne konkurransen for de 25 beste 16-åringene i Norge. Hun tapte endel tid til første passering, men løp meget godt de siste to tredelene av løpet og tok en sterk tiendeplass i selskapet hvor forbundet nominerer sju deltagere etter resultater i O-festivalen og hovedløpet, mens alle kretser plukker ut en i tillegg. Seks av de ti beste jentene kom fra Akershus og Oslo – det er tøff matching hver eneste helg for våre løpere.

O-Idol: Tina taper fire minutter til post 2. Herfra og inn løp hun meget solid.
O-Idol: Beste strekktid av samtlige til post 8!

Ane ble nummer 17 i D17-18 på lørdag, men var bare fire minutter bak vinneren. Juniorene hadde norgescup også fredag, da sto sprint på programmet og Ane tok en sterk åttendeplass! Hun ligger dermed på en fin 14.plass sammenlagt når to løp gjenstår: natt-NM 13.oktober og jaktstarten dagen etter.