Tricky kveld i skogen

Det var vriene løyper under årets første runde av Harry Lagerts Nattcup, men Oppsals løpere beit godt fra seg.

Årets første løp i cupen gikk onsdag. Samlingsplassen var fra Låkeberget i Maridalen, og det er en særegen stemning når over 200 løpere samles for å løpe nattløp en regntung kveld med mer enn 10 m/s i vindkastene.

Cupen har fem løp, hvor det er mellomdistanse for alle i de fire første løpene. Løypelengdene på jaktstarten i finalen skiller de ulike klassene. “Legendar” løper lengst, med rundt 15 kilometer. “Ola” og “Kari” er for menn og kvinner som nøyer seg med rundt en mil nattløp i finalen, mens den største klassen, “Lokal” har ca 6 km i finalen. I tillegg er det en rekruttklasse med enklere løyper.

Kristoffer Fiane Pedersen sto for det beste enkeltresultatet med 3.plass i “Ola”-klassen med 52 deltagere. Han var bare 18 sekunder bak vinneren. I samme klasse ble det også topp 20-plasseringer til Ola Marius Pedersen (12.), Sveinung Syversen (14.) og Thor Mella (19.)

Eilert venter på å komme avgårde, Jakob på start i bakgrunnen.

Oppsal hadde to løpere med i “Legendar”, klassen hvor det løpes lengst i finalen. Her ble Sindre Nordhagen nummer 21, mens Sigve Vågsnes fulgte på plassen bak,

I den største klassen, “Lokal”, stilte det 96 løpere til start, og mange rakk nok å bli kalde før starten som gikk etter kø-metoden. Oppsals 14-åringer har hatt mange sterke resultater denne sesongen, og Sigurd Rødnes imponerte med en sjetteplass, fire minutter bak vinneren. Ask Olaussen fulgte opp med 21.plass.

Ask før start

Oppsal var nest største klubb og hadde faktisk løpere i alle klasser. Frida van Megen ble nummer 8 i rekruttklassen, mens Kari-Ann Ånensen ble nummer 11 i “Kari”.

Andre løp i cupen går fra Skar onsdag, og påmeldingsfristen går ut mandag kveld!