Hemingsprinten: Snytt for dobbeltseier

Det var en merkelig situasjon da Elin Kalleson og Beate Undeberget ble fintet fra en mulig dobbeltseier i finalen i Hemingsprinten. Noen hadde flyttet bukken med nest siste post – som lå så godt som inne på arena!

Elin og Beate lå i perfekt posisjon til en 1-2 i D17-finalen, men som hovedbildet viser, på nest siste post, synlig fra arena, ble forvirringen total. Det viste seg at noen hadde flyttet postbukken fra veikanten der den burde ha ligget (og lå noen minutter tidligere), og inn bak en benk femten-tjue meter unna. Elin og Beate lette fortvilet etter posten sammen med en tredje løper, men ble utmanøvrert i det en representant for arrangøren fikk flyttet posten på plass nøyaktig i samme øyeblikk som en ny løper kom til postområdet og raskt dro fordel av at posten ble hentet fram. Dermed ble det en litt sur bismak på pallplassene for Elin og Beate, og det er vel ikke vanskelig å være enig i at det bør være postvakter når løpet går såpass sentralt.

Elin er ikke fornøyd med at posten ble flyttet vekk.

Det var i alt 30 deltagere fra Oppsal i Hemingsprinten, inkludert ungdommene som løp Trimtex Cup (se egen sak: https://oppsal.com//?p=2759 )

Det ble en klasseseier: Sondre Olaussen var raskest i H11-12. Det var også endel ferske løpere med, og deltagerne i N-Åpen fikk bryne seg på det som må ha vært den aller vanskeligste N-løypa denne sesongen…men Oppsal-løperne fullførte med stil!

Det var en i overkant komplisert N-Åpenløype for Simen og de andre.
Per Ivar og Aksel.
Eilert.

Her er nokså komplette resultater fra Hemingsprint, Trimtex cup-prolog og -finaler (men foreløpig ikke semifinaler): http://eventor.orientering.no/Events/Show/9054