Trimtex Cup: Sigurd vant finalen

Sigurd Rødnes vant finalen i H13-14 i Trimtex Cup med Ask Olaussen på andreplass. Ingeborg Roll Mosland tok andreplassen i D13-14, og det var Oppsal-løpere i alle finalene i ungdomsklassene.

Trimtexcupfinalen ble arrangert som knockoutsprint med prolog, semifinaler og finale fra Skøyen skole. De 30 beste fra prologen ble fordelt i tre semifinaleheat, og de fire beste fra semifinalene gikk til finale. Det er et nytt format med flere utfordringer: Skal man løpe for fullt i prologen – eller spare krefter? Og hva med taktikken i gaflede semifinaler og finaler?

I H13-14 tråkket Ask Olaussen til fra start med nest beste tid i prologen. Oppsal hadde med seks løpere i klassen og øvrige plasseringer ble Marius Aamodt (11.plass) Sigurd Rødnes (12.), Henning Reichenbach (17.), Jakob A.Gjedebo (23.) og Eskil Kolshus (26.) – alle seks videre til semifinale!

Marius og Sigurd ble plassert i semifinale 1, og Sigurd løp kontrollert inn til 2.plass og finale, mens Marius måtte gi noen sekunder til teten, ble nummer seks og røyk dermed ut. De øvrige Oppsal-gutta ble plassert i semifinale 2. Ask fortsatte å imponere og vant semifinaleheatet. Jakob ble nummer 5 slik at finalen akkurat glapp. Henning gjorde et nytt, fint løp til sjuendeplass i heatet, mens Eskil ikke følte seg helt bra og sto av.

I finalen ble det et heftig Oppsal-oppgjør. Inn mot nest siste post var Ask og Sigurd først i en gruppe på fire løpere. Fra nest siste post var det slakk motbakke helt til mål, og Sigurd slo til og fikk en liten luke ut fra posten. Gutta løp inn til en herlig dobbeltseier!

Ask og Sigurd (i den rødprikkede veivalgstrøya i Trimtex Cup) drar tetgruppa i finalen mot nest siste post.
Sigurd har slått til i siste motbakke.
Slitne og fornøyde etter målgang.
Pallen i finalen: Ask (2.plass), Sigurd (seier), Christian Borg, Koll (nr 3).
Jakob sjekker at det blinker.

I D13-14 hadde også Oppsal to stykker i finalen. Ingeborg Roll Mosland vant både prologen og sin semifinale, mens Katrine Bjordal Veggan ble nummer fire i en semifinale hvor det gikk veldig fort. Det ble også løpt raskt i finalen, og feltet strakk seg godt ut. Ingeborg var med i tetgruppa helt til mål, men i spurten ble Maja Mo Hjelseth fra Nydalen for sterk. Katrine ble nummer ti. To startende – to til finale, det er sterkt!

Topp 3 i D13-14: Ingeborg med Maja Mo Hjelseth og Aurora Wilkens Jernberg, begge Nydalen.
Katrine ble nummer 10 i finalen.

Anselm Reichenbach var Oppsals eneste representant i H15-16 – og vår sølvvinner fra hovedløpssprinten gjorde en sterk konkurranse også mot ett år eldre løpere. Andreplass i prologen og fjerdeplass i semifinalen ga finaleplass også til Anselm. Det ble løpt meget raskt i finalen, og Anselm sikret en sjuendeplass.

En fokusert Anselm før start.

Vi hadde også tre jenter med i D15-16: Amelie Aamodt, Tina Kalleson og Ingrid Solheim Undeberget. Alle løp solide prologer til fjerde, niende og 25.plass, men i semifinalene var det bare Amelie som klarte å ta seg videre til finalen. Der ble det tilslutt en åttendeplass. Dermed hadde Oppsal løpere med i alle finaler!

Amelie fører an ut fra start.
Tina mot nest siste post i kvalifiseringen.
Ingrid i semifinalen.

Knockoutsprinten skulle prøves ut før NM neste år, og det er ingen tvil om at det er et konsept som det virket som om ungdommene syntes var artig. Så er det sikkert endel å file på – som ved alle nye konkurranseformer. Hvordan skal det for eksempel gafles? 13-14 hadde sommerfugl, og det fungerte – mens 15-16 testet ut såkalt “runner’s choice”, der løperne får velge selv mellom tre ulike gaflinger i utsnitt av løypa uten å vite hva de øvrige velger. Ulempen her er selvsagt at løperne i semifinale og finale da ikke løper samme løype.

En annen liten hake har blitt tydelig ved at plasseringene 13 til 30 i hver klasse foreløpig ikke har blitt offentliggjort. Men dette er ting som antagelig vil gå seg til når arrangører får prøvd seg mer på øvelsen.