Hovedløpet: fem premieplasser

Åtte startende, fem premieplasser – det var mye bra løping av våre på langdistansen i hovedløpet. Amelie Aamodt sto for det aller beste enkeltresultatet med en sjuendeplass i D16.

Snorre i støtteapparatet rapporterer at Amelie hadde knallhardt fokus: Første sikre, siste sikre og tre sekunders stopp ved siste sikre for å være helt sikker på retning inn i posten. I tillegg ga hun alt og lå svimeslått ved målstreken i flere minutter før de fikk henne på beina, både svimmel og ør. Det var knallharde løyper i et utfordrende sørlandsterreng, og i tillegg var det selvsagt høy temperatur. Tina Kalleson fulgte opp med 11.plass i samme klasse – også det en plassering som ga premie og diplom.

Anselm, Amelie og Tina.

Anselm Reichenbach hadde en stygg bom til første post, men fra første passering og inn holdt han medaljetempo. Det holdt til 11.plass i H15.

Katrine Bjordal Veggan i D14 måtte også tåle en grov bom tidlig i løpet, men også hun avsluttet i solid topp 10-tempo. Hovedløpsdebuten endte med 32.plass, og siste del av løpet gjør at hun kan være optimist før sprinten.

Katrine med tidlig startnummer i D14.
Ask og Anselm ved start.
Premie for både Ask og Sigurd i H14.

I yngste gutteklasse stilte det fire Oppsal-løpere. Ask Olaussen og Sigurd Rødnes endte på premieplass, de var hhv nummer 11 og 13. Også her var det litt startvansker, særlig for Ask, som var nærmere teten i mål enn han var på første meldepost. Eskil Kolshus ble nummer 32, mens Marius Aamodt dessverre ble disket – men det er nye sjanser på sprinten søndag!

Eskil mot publikumspost.

Her er alle resultatlister og strekktider: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=7775&eventClassId=97970 . Her ligger også løypene i livelox, som avslører skikkelige utfordringer. Alle klasser hadde minst ett skikkelig langstrekk på over en kilometer. For eksempel dette fra H14 hvor vi ser det har vært mange ulike veivalg:

Langstrekket i H14 – mange veivalg. Høyre var raskest.

Akershus og Oslo tok flest medaljer på langdistansen, sju totalt hvorav tre gull til Christian Borg, Koll (H14), Pia Young Vik, Nydalen (D15) og Sondre Ytterbø, Asker (H16), men ellers var medaljefangsten spredt godt utover landet, med pallplasser til Finnmark, Troms, Nord-Trøndelag, Oppland, Buskerud, Østfold, Vestfold, Telemark, Hordaland og Rogaland – men faktisk ingen til Agder-fylkene i sørlandsterrenget.