Herlig helg på Skullerud

Takk til alle for en topp helg i Østmarka – 15-stafetten, Råtasskonkurransen og Knut Valstads minneløp ble avviklet til 20 i stil.

Varmen var ingen hindring – vannposten var helgens go-to-sted for små og store o-løpere, store mengder hittegods ble i alle fall funnet i bøttene til tider. Men høy varme til tross, det var svært få klager å spore, snarere var det blide o-løpere som var fornøyd med arrangement og ikke minst løypene til Ludvig (15-stafetten), Vidar (Råtasskonkurransen) og Are (KVM).

Løypelegger Ludvig diskuterer siste etappe med Nydalens ankermann Håvard Haga.

15-stafetten var svært spennende de tre første etappene: Et snaut minutt skilte Nydalen og Tyrving etter ni løpere, men firekilometersløperne til Nydalen skaffet ei luke Tyrving ikke klarte å hente inn. Halden tok tredjeplassen, mens Nydalen også sikret premien for beste 2.lag med en råsterk 4.plass. Oppsals ungdomslag imponerte med sjuendeplass etter at de tre førsteetappeløperne var i mål, men som forventet ble det litt tøffere utover i stafetten. Her er resultatene: http://live.oppsal.com/

Pallen i stafetten, Tyrving (nr 2), Nydalen (nr 1) og Halden (nr 3).

Råtasskonkurransen er et syn for seg, det er fantastisk å se innsatsen hos lagene og ikke minst hvordan de beregner tid og løser oppgaver den timen de har til rådighet. Litt gøy var det også at et Oppsal-lag beregnet aller best: Alfred, Simen og Sondre klokket inn på iskalde 59 min 40 sek og dro inn flest poeng av alle. Tilsammen deltok 59 lag i årets konkurranse, resultater her: http://eventor.orientering.no/Documents/Event/16305/1/R-tassresultater

Her er noen av våre råtass-lag:

Knut Valstads Minneløp ble også en knallhard langdistanse i varmen, hvor flere løpere hadde løpstider godt over to timer. Oppsal hadde klasseseiere til Sondre Olaussen (H11-12) og Birk Thorstensen (H15-16B), mens Tina Kalleson sørget for den eneste pallplassen i ungdomsklassene, hvor det også var Trimtex Cup. Alle resultater, strekktider etc her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9020&groupBy=EventClass

Ane Hustvedt ble nr 8 i D13-14.
Sofie Solheim Undeberget ble nr 9 i D13-14.
Tina Kalleson ble bare slått av Lillomarkas Netta Bar-Nathan i D15-16.
Jakob A. Gjedebo mot forvarsling.

I det hele tatt var det en herlig helg – som løpsleder Roar skriver på facebook: “En stor takk til alle som har deltatt på helgens stordugnad – vi leverte som vanlig godt over det som kan forventes – Drøyt 120 Oppsalere i alle aldre har vært i sving for at arrangementene skulle fungere sånn som vi mener gode o-løp skal være.
Vi viser at Oppsal Orientering virkelig har noe å bidra med til o-sporten og det skal vi fortsette med.
Jeg har lyst til å trekke frem Ludvig, Are og Vidar som har gjort utmerket jobb med løypeleggingen – her er det lagt ned mange timers arbeid for å få alt på plass.
Men til alle dere andre – takk for at dere ofret badestranda, hytteturen eller storbyweekenden for heller å være sammen med oss andre blåhvite i 30 grader solsteik på Skullerudstua og nyt resten av kvelden med god samvittighet!”

Snorre knipset gjennom hele helgen, også mange av dugnadsarbeiderne. I svart/hvitt ettersom teltene visstnok ga utfordringer med fargene, men kos dere med disse bildene: