12 Oppsal-løpere på kretssamling

Ungdomsløperne i kretsen var på samling i Sverige i helgen – blant dem 12 løpere og en leder fra Oppsal.

Leder Eilert Aamodt rapporterer:

12 ivrige Oppsal-løpere i aldersgruppen 13-16 var med på kretssamling i Strømstad. Det startet med felles buss fra hotell Opera på fredag og første økt var skjærgårdsorientering i et vårlig Strømstad-terreng med linjeorientering  og postplukk på fredag ettermiddag. Alle Oppsal-løpere kom vel igjennom og fikk fin tur i skogen.

Fredagens økt rett ved Strömstad sentrum.
Oppsal-peptalk.

Selve samlingen var lagt til Daftö camping som hadde en utrolig servicegrad slik at det nesten ikke var kø når 150 ungdommer skulle få i seg mat. Fredag var det asiatisk inspirert middag med kylling og ris. Toppen var selvsagt all-you-can-drink fra brusmaskinen, som Fossum ikke hadde tatt helt med i beregningen.

Lørdag var det nydelig vårvær, og forenkling og karthusk stod på programmet. Til dette hadde svenskene latt oss få lov til å løpe i naturvernområdet Saltö. Her var kartet litt rustent, men ingen klaging på det og bare blide fjes. Noen rakk til og med et lite bad.

Ingrid L, Sofie, Katrine og Jakob.

Etter nok et svensk herremåltid, litt avslapning med enspretten for alle aldersgrupper og minigolf, var det klart for 2-person-stafett inne på selve campingområdet. Fossum hadde funnet ut at det var laget sprintkart for overnattingsstedet (kan kanskje ha noe med at 3-4 landslag lå der før og under VM sist år). Her ble alle koblet med en deltager fra annen klubb i samme aldersgruppe og det ble et utrolig herlig kaos både før, under og etter løpet. Flott innsats på alle lag og når Fossum på kvelden viste hva som var lov i sprint og ikke, så var det mange (også fra Oppsal) som ville blitt disket, men greit å vite før et hovedløp og innspurten i OCC.

Klart for sprintstafett med flerklubblag…
På kvelden hadde Fossum klart å få tak i 2 regjerende verdensmestere (Eskil Kinneberg og Magne Dæhli) til å foredra litt om hvordan de trente i alderen 13-18 år og hvordan det er å stå på start på en sisteetappe i VM og si hvor nervøse landslagsløpere egentlig er da.

Søndag stod en fin løype med fartsendring mellom korte og lange strekk på programmet ved Kasen. Imponerende å se hvilken kontroll våre yngre har såpass tidlig i sesongen, så dette lover godt. Stor takk til Fossum for en flott samling med rekordhøye 145 deltagere.

Imponerende 145 deltagere!

Turen startet forøvrig med moteshow for o-løpere. Det ble gjennomført på catwalken i hver buss, der årets nye kretsgenser for jenter D16 ble vist frem for første gang. Jentene har selv fikset alt og 20 jenter har bestilt denne.

Amelie, Ingrid, Tina og andre D16-jenter fra AOOK med den egendesignede 2002-genseren.