Oslo City Cup: To klasseseiere og 69 løpere fra Oppsal

Sigve Vågsnes og Christoffer Ånensen sørget for at Oppsal tok to klasseseiere i årets første Oslo City Cup. 69 Oppsal-løpere stilte til start på Aker Brygge.

Sigve Vågsnes vant H40 med 5 sekunders margin. Her ble det også løpt overbevisende av Morten Mosland som tok femteplass, 1.03 bak.

Sigve mot seier i H40.

Det var mer enn nok heftige retningsskift og tett med poster i løyper signert tidligere landslagsløper Elise Egseth. Sigve ledet løpet fra første post; her er vinnerveivalgene i livelox: https://www.livelox.com/Viewer/Oslo-City-Cup-L-p-nr-1/H-40-?classId=130779

I H11-12 ble det en klar seier til Christoffer Ånensen. Han vant klassen med 2.12 etter et flott løp.

I ungdomsklassene ble det bl.a 11. og 12.plass til Tina Kalleson og Ingeborg Roll Mosland i D13-16 og 10.plass til Lars Sigurd Rødnes i H13-16. I junior/seniorklassene var Kristoffer Fiane Pedersen best i H17 med 26.plass, snaue to minutter bak Håkon Jarvis Westergård, som har løpt VM-sprint de siste sesongene, mens Ane Sofie Krogh var nummer 21 i D17. Også her var det VM-løpere på startlista. Kari-Ann Ånensen tok andreplass i en stor D40-klasse, med Elin Kalleson på sjetteplass. Det var i det hele tatt mange fine prestasjoner fra Oppsal-løperne; se resultatlista i ro og mak her: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9634&groupBy=EventClass

Oppsal er en av de absolutt største klubbene med hele 69 startende (det var faktisk 78 påmeldte, men vi hadde noen sykdomsfrafall). Når vi i tillegg ser at 33 av de startende fra klubben er 16 år eller yngre blir det ekstra moro!

Og løypene ligger altså i livelox, så det er bare å klikke seg inn og se, selv om man der ikke får med seg rammen og stemningen Nydalen hadde fått til på Bryggetorget – absolutt en fin start på den 25. utgaven av Oslo City Cup. Neste løp går 10.april, da er Lillomarka arrangør og i tillegg blir det testløp for EM innbakt i arrangementet, slik at det er mulig å se Norges aller raskeste i aksjon. Arenaen er Akershus festning – det blir enda en morsom sprintarena å bryne seg på mens vi venter på at snøen skal trekke seg tilbake fra terrengene rundt omkring. Det er heller ikke for sent å melde seg på (innbydelsen ligger her: http://eventor.orientering.no/Events/Show/8999 ) .29 Oppsal-løpere har meldt seg på til nå, men vi kan altså regne med rundt 40 til!

Sigurd Hobøl mot fjerdeplass i H11-12.