Konkurranse

Nordisk mesterskap natt: To tredjeplasser på hjemmebane

Lørdag var endelig dagen, eller kvelden, der – de aller tøffeste gjorde seg klar for nordisk mesterskap i nattorientering – med individuell start. Regnet hadde gitt seg, slik at det ble en nydelig kveld, men det var likevel vått og tøft nok i Østmarka.

Fem løpere kom til start i dameklassen. Oppsal tok tredje- og fjerdeplass ved Ingvild Maalen-Johansen og Synne Syversen Gihle, men de kunne ikke gjøre noe med Nydalens Kaja Winsnes Nordhagen, som gjorde et meget sterkt løp. Slik man må for å ta en internasjonal tittel. Også andreplassen gikk til Nydalen, ved Lone Brochmann, men hun var over seks minutter bak.

Det ble langt jevnere i herreklassen. Bursdagsbarnet Vegard Jarvis Westergård og Tyrvings Hans Petter Mathisen lå mer eller mindre likt før postene øst for Langvann, men tilbake mot Skullerud skaffet Mathisen seg en luke. Også Fredrikstads Herman Ryen Martinsen snek seg forbi Vegard mot slutten. Mathisen var 1.14 foran FSKs mann, mens Vegard reddet tredjeplassen foran sin bror Håkon. Vinnertiden ble 1.27.04, løypelegger Olli Ojanahos stipulering på 70 minutter var med andre ord et stykke fra merket. Men sånn er det kanskje når verdensstjerner får boltre seg med Østmarka?

Serhii Kiziov løp med kamera hele løypa – sjekk det ut her!

I tillegg til mesterskapsklassene var det en “juniorklasse” i kortløypa, her var Nydalens Per Noah Sommerhein den raskeste.

Arrangementet forløp egentlig svært bra, tidtagerteamet fikk låne arenabua til Rustad IL og satt tørt og komfortabelt hele kvelden. Publikum hadde tilbud om bålpanne og løperne kunne etter målgang forsyne seg av et rikt utvalg av godsaker og ikke minst en betydelig mengde rykende ferske kanelboller levert av familien Olaussen.

Sanitetsberedskapen fikk også testet seg, med transport til legevakta for både Vegard Gulbrandsen og Alan Cherry – med solide kuttskader for begge.

Den eneste kritikken vi snappet opp fra løperne var at bålposten kom for tidlig i løypa – bortsett fra det et flott nordisk mesterskap! Neste år går vi for dobling av deltagelsen!

Resultatene

Flere flotte bilder fra Gudmund