Landslag

Junior-VM MTBO: Rapport fra de tre første konkurransene i Bulgaria

På tredje konkurransedag i mountainbikeorienteringens junior-VM leverte Marius Aamodt sin beste plassering så langt. Han gjennomførte et flott løp i Bulgaria og ble nummer 14, 4.13 minutter bak vinneren Eevert Kentamies fra Finland.

Det er tre nordmenn på start i juniorklassen – de samme tre som tok bronsemedalje på VM-stafetten i fjor – Marius, Sondre Ladim og Ole Gunnar Kleppa Madslien.

Kleppa Madslien sikret Norges eneste medalje i mesterskapet så langt, med tredjeplass på sprintdistansen som innledet mesterskapet i Bulgaria.

Starten går på fellesstart-øvelsen. Marius helt til venstre. Den andre nordmannen i bilder er Ole Gunnar Kleppa Madslien. (alle foto: Arrangør/Kiril Panajotov)

Marius ble nummer 19 på sprinten og nummer 25 på den 17,9 kilometer lange fellesstarten. I morgen er det hviledag før de to siste konkurransene.

Veivalgsdiskusjon etter sprinten.

Her er en mer utfyllende rapport fra Eilert:

Sprinten på tirsdag var en paddeflat øvelse der sprinterne virkelig fikk fart på sykkelene. Noen lokale gatehunder jaget en av de svenske jentene, så det var fart preget av “kjør for livet” underveis. Marius hadde et dumt veivalg og da var det i grunnen kjørt rent resultatmessig. Ole Gunnar kom godt igjennom, men hadde et par mindre feil som kostet ham sølv-plassen. Sondre var egentlig brukbart fornøyd.
På onsdag var det fellesstart med 370 høydemeter innebygget i et meget krevende terreng som ikke var blitt bedre av regnvær om natten og under løpet. Løperne så derfor ikke ut etter løpet og 2 timer ble tilbrakt i kø for å få vasket sykkelene etterpå. Ole Gunnar og Sondre leverte nok en gang solid innsats, mens Marius som lå godt an inn på siste del av den andre sommerfuglen plutselig fikk kramper i begge lårene og ble helt satt ut i flere minutter. Utrolig synd, da det ellers så ut til å ha kunne blitt en god plassering.
På dagens mellomdistanse var det bare 100 høydemeter og fullt solskinn. Maris var godt fornøyd, men falt en del nedover resultatmessig likevel. Sondre var ikke helt fornøyd med kartet, mens Ole Gunnar nok en gang var oppe og snuste på medalje med bare 2 sek igjen til bronsen. At alle gutta leverte godt på mellomdistansen lover godt for stafetten på søndag, der det ser ut til at Finland og Frankrike har svært sterke lag i tillegg til Sverige.