Landslag

EM mellom: Krevende terreng, tøffe forhold, norsk dobbel

Jørgen Baklid ble nummer 31 på mellomdistansen i EM – han var 8.36 bak vinneren Eirik Langedal Breivik.

Jørgen var 1.43 bak Langedal Breivik på første offisielle passering på post 6 (men 2.32 bak ungareren Ferenc Jonas som ledet på dette punktet). Avstanden til teten hadde økt til 5.27 på andre offisielle passering, men han var fortsatt bare 4.20 bak Langedal Breivik. Dessverre fikk Jørgen et par ekstra svinger mot slutten, tapte over fire minutter til de raskeste her, og mistet en mulig plassering rundt topp 20.

Vegard Jarvis Westergård hadde et sekund bedre tid enn Jørgen på første passering, men gjorde en feil i skråningen og valgte etterhvert å bryte løpet.

Vegard misser mot post 8 og havner i feil dal

Det ble en norsk jubeldag med dobbeltseier til Langedal Breivik og Kasper Harlem Fosser. Fosser ledet altså på andre passeringspost, men gjorde en feil mot post 20, og tapte over minuttet til Langedal Breivik på den siste tredjedelen av løypa. Svensken Albin Ridefeldt lå også foran på andre passeringspost, men også han fikk en sving på den samme posten. Det samme gjaldt Martin Regborn, som falt fra fjerde til 23.plass, og Håvard Sandstad Eidsmo, som falt fra 14. til 39.plass etter bom på post 20.

Selv de aller beste kan rote det til. Regborn mister hodet fullstendig, mens både Fosser og Ridefeldt taper kraftig til Langedal Breivik, som løser inngangen til post 20 perfektI kvinnenes løp ble det dobbelt sveitsisk ved Simona Aebersold og Natalia Gemperle, mens Andrine Benjaminsen sikret en finfin bronsemedalje. I morgen er det nye sjanser på langdistansen! Oskar Mella (Australia) er første Oppsal-løper ut klokka 10.02, som andremann i det 152 mann store feltet. Jørgen starter klokka 13.54, Vegard klokka 14.33. Vi merker oss også at Konstantin Kunckel, som løp noen konkurranser for Oppsal i fjor, har fått plass på Tysklands lag og starter 11.09, mens vår NTNUI-utlånte Anselm Reichenbach skal i gang 11.23. Hverken Oskar, Konstantin og Anselm kvalifiserte seg til mellomdistansefinalen, og bør derfor kunne ha noe friskere bein enn de som sleit seg gjennom konkurransen lørdag. I den forbindelse må det også nevnes at løypelegger bommet grovt med stipuleringen – vinnertidene var estimert til rundt 35-36 minutter, men gikk endte på 42.34 for Eirik Langedal Breivik og 40.51 for Simona Aebersold (som vant med over to minutter).

Vegard gir plass til Tove Alexandersson i innløpet (foto: arrangør/William Hollowell)