KonkurranseLandslag

EM: Krevende mellomdistansekvalifisering, Jørgen og Vegard til finale

Oppsal får to løpere på start i lørdagens mellomdistansefinale i EM! Jørgen Baklid (Norge) og Vegard Jarvis Westergård (Canada) kom begge gjennom et trangt nåløye i varmen i Ungarn.

Vegard så ut til å skli akkurat utenfor den magiske 20.plassen i sitt kvalifiseringsheat, men en sterk sluttspurt gjorde at han passerte tsjekkeren Jakub Glonek med sju sekunder på slutten, og løp inn som nummer 20. Rett etter ble hjemmehåpet Aron Bako disket, og dermed rykket Vegard opp på 19.plass – trygt videre, 2.40 bak heatvinner Fabian Aebersold fra Sveits! I samme heat ble Anselm Reichenbach (Tyskland) nummer 24, kun 27 sekunder bak Gloneks 20.plass.

Jørgen Baklid ble nummer 15 i sitt heat, 1.49 bak vinneren. Det var sveitsisk bestetid også her, ved Joey Hadorn. Oskar Mella (Australia) hadde en fin start i heatet, og snuste på topp 20 på første passering, men fikk det tøft på slutten og endte på 35.plass, 5.01 bak. Likevel pent løpt av sisteårsjunior Oskar.

Resultater

Mellomdistansefinalene sendes direkte på NRK1 og NRKTV.

Alle foto: arrangør/Ester Kocsik:

Oskar startet meget lovende, men fikk det tøffere mot slutten av kvalifiseringen
Jørgen er trygt videre
Anselm var svært nær, men måtte nok en gang konstatere at sekundene ikke var på hans side i en mesterskapskvalifisering