13-16Konkurranse

Hovedløpet sprint: To femteplasser i krevende løyper i Gamlebyen

Sivert Landrø Grindedal og Josefine Steen-Utheim tok hver sin femteplass da sprintdistansen sto for tur i Hovedløpet. Det var spennende sprintutfordringer i Gamlebyen i Fredrikstad. Oppsals tropp sikret nok en gang fire premieplasser, og det var mye god løping og flere som var nær å sikre seg en ettertraktet HL-premie.

Sivert leverte et kanonløp i H15, en klasse hvor det stadig blir tydelig at det er høyt nivå, og ikke minst nødvendig med stor fart for å henge med de beste i sprintkonkurransene. HL-vinner Karl Oraug Rygh fra Nydalen vant også 1500 meter under Världsungdomsspelen i friidrett i Göteborg tidligere i sommer. Alle medaljene og fire av de fem første plassene i klassen gikk forøvrig til AOOK-løpere, så nivået i vår krets er meget høyt i H15.

Josefine fulgte opp gårdsdagens fine tiendeplasser med et nytt bra løp, hvor hun blant annet snek seg to sekunder foran vinneren av langdistansen på slutten og fikk en strålende femteplass i D16. Også her tok AOOK kraftig for seg med to av tre medaljer.

De to siste premieplassene kom i D15. Ane Risstad Sundnes løp inn til tiendeplass, mens Liv Keyser ble nummer 17. Ingeborg Røhjell leverte også et solid løp i denne klassen og ble nummer 25, bare minuttet fra premie.