Konkurranse

Sterke plasseringer på fjellet, gode sommerløp-tilbud i inn- og utland

Sommerløp-sesongen er godt i gang, og mange Oppsal-løpere har vært i aksjon i ulike terreng i helgen. Aller flest var det på Ringsaker OLs Gammelskolla 2-dagers, hvor det ble disket opp med mellom- og langdistanse for over 200 deltagere ved Øvre Åstbrua leirskole et par mil fra Sjusjøen. Det var åpne klasser med lang, kort og mellom, og Oppsal stilte i alle A-løyper.

På mellomdistansen lørdag ble de beste resultatene levert i A-lang: Ingeborg Roll Mosland og Olai Stensland Lillevold tok hver sin tredjeplass, de var 2.03 og 2.12 bak vinnerne i sine klasser. Det var også fine plasseringer i en stor A-lang Herrer (58 deltagere) til Oskar Størmer (8), August Birkeland (12) og Mathias Stensland Lillevold (14).

I A-mellom Herrer var det 60 deltagere, og det var et rafflande oppgjør mellom to av våre lettbeinte veteraner, Morten Mosland løp inn til tiendeplass mens Lars Ballangrud ble nummer 12. Lars rapporterer at terrenget lørdag hadde høy detaljgrad, mye steinete områder og våte myrer.

Været var bra nok til at flere av seniorene valgte å avkjøle seg i en foss etter løpet.

Resultater lørdag

Lars rapporterer videre om søndagens langdistanse:

“Søndag var det så der vær, temmelig glissent på samlingsplass, og Oppsal-troppen var redusert fra 13 lørdag til 8 søndag. På en forkortet langdistanse søndag sikret Ingeborg 2.plass i Damer A-Lang og Mathias 2.plass i Herrer A-Mellom, mens Olai ble nr 8 på Herrer A-Lang. Alle Oppsalløpere plasserte seg på øvre halvdel av resultatlistene i sine respektive klasser søndag.”

Det er nok beskjedenhet som gjør at Lars unnlater å nevne at det var han som trakk det lengste strået blant veteraneliten på søndag, 46 sekunder foran Morten og drøye fire minutter foran Eilert.

Fornøyd Lars

Resultater søndag

Senere i sommer må orientering vike plassen for helt andre attraksjoner

I et helt annet landskap var Vigdis Hobøl en av flere som stilte til start i Svabergsprinten på Hvaler – løpet hvor det er tillatt å svømme. Her er løypene ute et par uker framover.

Og Åse og Roar Flydal er blant mange som er på plass i Edinburgh for å følge VM og løpe publikumsløp. Her har det blant annet vært krevende innendørsløp på menyen: