Landslag

VM sprint: Anselm tre sekunder fra finale, Vegard også slått ut i kvalifiseringen

Anselm Reichenbach endte på den sure 16.plassen i kvalifiseringen til VM-sprinten, mens Vegard Jarvis Westergård ble nummer 20 i sitt heat – og bare de 15 beste i hvert kvalifiseringsheat går videre til finalen. Starten ødela mye for Anselm, som var 50 sekunder bak teten på første passering. Han klarte å stabilisere løpet men endte tilslutt tre sekunder bak slovaken Martin Rohac på siste kvalifiseringsplass – en løper Anselm slo med over minuttet i fjorårets junior-VM. Anselm var 1.12 bak heatvinneren, belgiske Yannick Michiels.

Vegard var 43 sekunder bak på første passering, men fortsatte å tape til de raskeste og hadde 37 sekunder opp til finaleplass i mål. Martin Regborn fra Sverige vant heatet og var 1.52 foran Vegard.

Hverken Tyskland eller Canada fikk herreløpere videre.

Samtlige norske løpere klarte seg gjennom kvalifiseringen, slik at det er fire menn og tre kvinner på start fra kl 1630.

Heatvinnerne ble Martin Regborn, Tim Robertson, Yannick Michiels, Megan Carter Davies, Simona Aebersold og Tove Alexandersson. Ingen store skreller, med andre ord.