Junior og senior

Viktige uttakskonkurranser for klubbens eliteløpere

Det er ikke bare dugnad og arrangement i helgen – en del av klubbens eliteløpere har svært viktige konkurranser foran seg.

På den aller gjeveste scenen skal Jørgen Baklid nok en gang i aksjon i verdenscup – denne gang i Genoa i Italia. Jørgen leverte meget bra i åpningsrunden i sveitsiske Olten, hvor han leverte sin beste verdenscupplassering i karrieren så langt med sjuendeplass på knockoutsprinten. Han fulgte opp med et topp 30-løp på den individuelle sprinten, og er nummer 13, og nest beste nordmann, i sammendraget etter to løp. I Genoa skal det løpes sprint og sprinstafett, og dette er selvsagt konkurranser som blir svært viktige med tanke på uttak til VM i Skottland. Vi krysser fingrene for at Jørgen får full klaff i Italia!

Vi følger selvsagt også med på hvordan det går med vår NTNUI-utlånte Anselm Reichenbach. Han var eneste tyske løper som tok poeng i den første verdenscuphelgen, og ligger dermed meget godt an til å få klarsignal for VM.

Juniorene våre løper også uttaksløp i helgen – her er det plasser til junior-VM i Plzen, Tsjekkia 1.-6.juli og ungdoms-EM i Szczecin, Polen 21.-24.juni det skal konkurreres om. Flere av dem var i Trøndelag i pinsa for å forberede seg på trønderterrenget. Ni juniorer pluss coach Vegard drar til Trondheim – og en av de ni er allerede tatt ut: Oskar Mella er i Australias tropp i Tsjekkia. Vi håper at Oskar får selskap av minst en Oppsal-løper til!